Web Analytics

Dr. Uşurelu e noul şef de la Cardiologia Spitalului Judeţean

de | 27.02.2020 13:31 | Actualitate

# Unul dintre cei doi doctori-minune de la Angiograf a fost promovat # „Cred că e o misiune foarte grea în România în care trăim noi, cu un sistem de sănătate cu resurse foarte limitate”, spune dr. Cătălin Ușurelu

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Argeș are un nou șef interimar. Este vorba de dr. Cătălin Uşurelu – medic primar cardiologie. Decizia a fost luată la începutul acestei săptămâni. Contactat telefonic, doctorul Cătălin Ușurelu ne-a declarat: „Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat cu nimic statutul meu; e strict interimar, nu e ceva de durată, cu siguranță”. Mai mult, acesta ne-a mărturisit: „Nu îmi doresc să fiu șef nicăieri, cred că e o misiune foarte grea în România în care trăim noi, cu un sistem de sănătate cu resurse foarte limitate”. La secția de Cardiologie a Spitalului Județean Argeș sunt 9 medici și un post vacant.
Dr. Cătălin Ușurelu s-a întors în Argeș, în urmă cu câțiva ani, după ce a lucrat în București. Întoarcearea sa în orașul natal a coincis cu achiziționarea, în 2014, a unui angiograf performant de către Consiliul Județean Argeș. „Eu m-am întors independent, mai degrabă s-a putut aduce angiograful ulterior, pentru că a avut și cine să lucreze cu el. Oricum, mă întorceam în Argeș și fără angiograf”, spune tânărul medic.
Face echipă de succes la angiograf, cu dr. Elvis Boțu
Alături de dr. Cătălin Ușurelu, și cardiologul Elvis Boțu a ales să își continue cariera în Argeș, după ce amândoi au făcut rezidenţiatul în Capitală. Amândoi fac o echipă de succes la angiograful de la Spitalul Județean. Cătălin Ușurelu lucrează și în sistemul medical privat. Întrebat dacă a primit oferte de muncă de la noul Spital din Mioveni, cardiologul a spus: „Cred că spitalul din Mioveni a vorbit cu toată lumea. Nu cred că e vreun doctor în Spitalul Județean care să nu fi fost întrebat dacă își dorește să lucreze la Mioveni. Așa a fost întotdeauna”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii