Web Analytics

Dr. Oetker a preluat brandul de patiserie congelată Morăriţa de la Panovia

de | 21.12.2016 13:01 | Actualitate

Producătorul de aditivi alimentari Dr. Oetker, care deţine o fabrică în judeţul Argeş, a preluat brandul de patiserie congelată Morăriţa de la Panovia Prod, companie controlată de familia libaneză Halawani.
Astfel, grupul german semnează a treia tranzacţie pe plan local de la intrarea pe piaţă după ce anul trecut a cumpărat brandul de ingrediente pentru prăjituri Alex de la compania gălăţeană Alex&Comp şi firma Regal Corporation în 1998, atunci când a şi intrat pe piaţă. Panovia este una dintre cele mai noi afaceri ale familiei Halawani şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 25 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent, un profit de 2,4 milioane de lei şi 95 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Familia Halawani a răscumpărat în acest an furnizorul de legume congelate Frigorifer Tulcea de la Smithfield, cel mai mare jucător de pe piaţa de carne de porc din România. Panovia are o fabrică în Olteniţa, judeţul Călăraşi. Prin această achiziţie Dr. Oetker România doreşte să-şi diversifice portofoliul de produse şi în categoria deserturilor congelate. Producţia întregului portofoliu sub marca Morăriţa, se va desfăşura în fabrica Panovia, din Olteniţa. Dr. Oetker, care deţine o fabrică în judeţul Argeş, a avut anul trecut un profit net de 18,6 milioane de lei (4 mil. euro), în scădere cu 19% faţă de anul precedent, arată datele de pe mfinante.ro. Acesta este cel mai scăzut profit al producătorului din ultimii cinci ani, în condiţiile în care în perioada 2011-2014 Dr. Oetker a raportat în fiecare an câştiguri de peste 20 de milioane de lei.
Astfel, anul trecut marja profitului net al companiei s-a redus până la 6%, faţă de 10% cât avea în anul 2011 sau 8-9% în ceilalţi ani. Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei a urcat anul trecut cu 6% faţă de anul precedent, ajungând la 295 de mi­lioane de lei  (66 de mi­lioane de euro).
F. Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii