Web Analytics
scris miercuri, 10.04.2024

Dr. Mioara Pavelescu, fostă Motoc, condamnată la şase ani închisoare pentru delapidare în formă continuată

Decizia Tribunalului a venit pe 3 aprilie a.c. și poate fi atacată cu apel

Săptămâna trecută s-a rejudecat dosarul doctoriței Mioara Pavelescu (fostă Motoc), care administra fosta clinică medicală „Andreea Motoc” din Pitești, intrată în faliment. Doctorița a fost trimisă în judecată pe 28 februarie 2022 pentru înșelăciune și delapidare, în formă continuată și în concurs real, anul trecut a încetat procesul ca urmare a intervenirii prescripției, însă la finalul lui 2023 dosarul a fost înaintat spre rejudecare în ceea ce priveşte infracţiunea de delapidare. Tribunalul Argeș a condamnat-o acum pe Mioara Pavelescu la 6 ani detenție, dar sentința poate fi atacată cu apel.

Dr. Mioara Pavelescu, fostă Motoc, condamnată la şase ani închisoare pentru delapidare în formă continuată

Reamintim că, pe 23 iunie 2023, Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei generale a răspunderii penale și a stabilit că inculpata Mioara Pavelescu să plătească unei părți civile suma de 1.691.448,06 lei, prejudiciu material. S-a făcut apel, iar, pe 21 decembrie 2023, Curtea de Apel Piteşti a desfiinţat în parte sentinţa penală şi a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanţă, însă doar în ceea ce priveşte infracţiunea de delapidare, urmând ca prima instanţă să soluţioneze acţiunea penală şi acţiunea civilă.
La termenul din 26 februarie a.c., inculpata a făcut cerere de încetare a procesului penal, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie. Tribunalul Argeș a considerat cererea nefondată, întrucât termenul de prescripție pentru delapidare este de 8 ani, iar „infracţiunea de delapidare reţinută în sarcina inculpatei s-a epuizat la data de 25.05.2016, astfel că, la data pronunţării prezentei sentinţe, termenul de prescripţie a răspunderii penale nu s-a împlinit”.
Instanța mai consideră că fapta inculpatei care, în calitate de administrator al societăţii comerciale Andreea Motoc SRL, în perioada 01.01.2014-25.05.2016, în baza aceleiași rezoluții infracționale și prin acte repetate, și-a însușit în interes personal suma de 2.941.302,45 lei din încasările societății, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare, în formă continuată.

Citește și Cum a păcălit Mioara Motoc banca Unicredit cu ordine de plată false, ca să obţină un credit ipotecar

2.786.119.23 lei, daune materiale

La cel mai recent termen, pe 3 aprilie a.c., Tribunalul Argeș a condamnat-o pe doctorița Mioara Pavelescu la 6 ani închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Iată cum motivează instanța pedeapsa cu închisoarea: „În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei aplicate, instanţa consideră că executarea acesteia în regim privativ de libertate este singura modalitate de reeducare şi constituie singura modalitate în care societatea poate avea o reacţie adecvată în scopul reducerii fenomenelor infracţionale de acest gen. De asemenea, executarea în regim de detenţie este singura măsură ce poate da membrilor societăţii confirmarea că organele ce au ca rol protejarea societăţii reacţionează ferm pentru reprimarea comportamentelor antisociale indiferent de nivelul la care se situează persoanele care manifestă un astfel de comportament”.

Instanța a mai admis acţiunea formulată de partea civilă SC ANDREEA MOTOC SRL, aflată în faliment, prin lichidator judiciar, şi o obligă pe inculpată la plata către aceasta, cu titlu de daune materiale, a sumei de 2.786.119.23 lei. S-a menținut măsura asiguratorie a sechestrului dispusă la data de 15.09.2020 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Instanța i-a interzis inculpatei, pe o perioadă de 5 ani, dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a fi administrator, de a fi asociat sau de a ocupa orice funcţie de conducere în cadrul unei societăţi comerciale.

Citește și Doctoriţa Mioara Motoc îşi acuză contabila că falsifica acte şi pe fostul asociat că exporta medicamente prin clinica pe care ea o conducea

Citește și Surpriză! Grupul IATSA a plătit ipoteca pentru vila familiei Motoc

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită