Web Analytics
scris joi, 08.04.2021

Dr. Daniel Muşat, director medical Spitalul Mioveni: „De o lună, la Boli infecto-contagioase şi ATI se lucrează la întreaga capacitate”

# Care este situația îmbolnăvirilor cu Covid-19? Care ar fi trendul din ultima perioadă?
– Din nefericire, tendința este crescătoare. Numărul celor bolnavi crește de la o zi la alta, lucru care se vede și în ponderea internărilor și a prezentărilor la serviciul nostru de urgență, precum și la numărul de internări. Atât la Secția Boli infecto-contagioase, cât și în Secția Terapie intensivă se lucrează la întreaga capacitate de peste o lună.
# Niște cifre ne puteți spune?
– Este relativ simplu în ceea ce privește numărul. Noi avem un număr de 17 paturi de Terapie intensivă, care sunt pline de multă vreme, și 62 de paturi la Secția Boli Infecțioase, iarăși pline.
# La Spitalul Mioveni sunt internați și copii cu Covid?
– Spitalul Mioveni nu are internați pacienți copii, nu se tratează la Mioveni.
# Care este situația vaccinării la nivelul personalului medical de la Mioveni?
– Marea majoritate a personalului medical din Spitalul Mioveni este vaccinată, dar încă mai sunt persoane de vaccinat. Tendința este de terminare a vaccinării pentru întregul personal medical al spitalului.

Dr. Daniel Muşat, director medical Spitalul Mioveni: „De o lună, la Boli infecto-contagioase şi ATI se lucrează la întreaga capacitate”

Citește și Femei atacate de un recidivist, la Muşăteşti. Eroina din Ajun de Anul Nou. O campioană la şah i-a sărit în spate tâlharului, punându-l pe fugă

Citește și Nume sonore din sănătatea argeşeană au firme de familie cu profil de îngrijiri la domiciliu

„Oboseală și frustrări… Sunt medici puțini și cazurile foarte grave solicită multă atenție”

# Care este atmosfera în rândul personalului medical care se află în prima linie în lupta cu acest virus?
– Oboseală și frustrări. Foarte mare oboseală, cel puțin în cadrul Secției Boli infecto-contagioase și Terapie intensivă, aflate în prima linie, pentru că sunt ture foarte lungi, pentru că sunt medici puțini și cazurile foarte grave solicită multă atenție din partea întregului personal medical. Inevitabil, asta duce la o uzură care nu are timp să se atenueze, dat fiind faptul că alt personal nu avem și că zile libere nu putem da prea multe și nici concedii și atunci oamenii sunt obosiți, sunt realmente foarte obosiți.

„Știu mai multe cazuri la care boala a devenit manifestă între cele două perioade de vaccinare”

# În acest context, cum comentați dvs. protestele împotriva purtării măștii de protecție? Ce le transmiteți protestatarilor?
– Rațiunea este depășită de nivelul de incapacitate de a înțelege realitatea celor care protestează. Am formulat un eufemism, pentru că ce gândim cu adevărat noi și colegii mei, mai ales cei aflați în directă confruntare cu această boală, nu poate fi spus.
# Au existat persoane care s-au îmbolnăvit după ce s-au vaccinat?
– Nu am cunoștință în momentul de față despre un asemenea caz. Nu am un caz confirmat, dar mai trebuie făcută o precizare. Ce înseamnă îmbolnăvire după ce s-a vaccinat. Știu mai multe cazuri la care boala a devenit manifestă între cele două perioade de vaccinare, deci înainte de rapel, dar și la care boala a devenit manifestă la 3-4-5 zile după rapel. Dar nu am cunoștință de pacient îmbolnăvit la două sau trei săptămâni după rapel. E posibil ca în alte părți să existe astfel de cazuri. Nu știu!

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Revine Leo Messi în Europa?

Italienii „aruncă bomba” pe final de an și anunță că Leo Messi poate reveni în Europa, unde se...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită