Web Analytics

Dr. Andrei Aron, noul manager al Spitalului Câmpulung: „Lucrez să stabilizez situaţia spitalului şi analizez persoanele din jurul meu”

de | 7.05.2020 13:35 | Dezvăluiri

Andrei Aron a fost numit, săptămâna trecută, manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung. Ministrul Sănătăţii a luat această măsură ca urmare a unor probleme care au afectat unitatea sanitară, cea mai gravă constând în infectarea mai multor cadre medicale cu noul coronavirus. Şi au fost probleme decurgând şi din activitatea fostului manager, după cum a susţinut prefectul Emanuel Soare. Medic stomatolog, antreprenor, dezvoltatorul primei clinici stomatologice din Câmpulung, Andrei Aron este un tânăr de 36 de ani care îşi încearcă acum abilităţile manageriale în cadrul unei unităţi medicale cu circa şase sute de angajaţi şi numeroase lucruri de rezolvat. Despre cum intenţionează acest lucru ne-a vorbit într-un scurt interviu.
# Domnule manager, ce v-a motivat să acceptaţi o misiune destul de grea la un spital cu probleme?
– Motivaţia mea a existat dintotdeauna, este aceeaşi motivaţie pe care am avut-o atunci când lumea m-a crezut „nebun” că fac o investiţie în Câmpulung, într-o clinică ce nu mai existase până atunci, o clinică la standarde înalte, cu protocoale şi cu grijă reală pentru pacienţi. Situaţia este oarecum similară, entuziasmul este acelaşi, dorinţa de a ajuta oamenii este aceeaşi, doar că acum impactul lucrurilor pe care le fac va fi la un nivel exponenţial. Totdeauna am crezut, iar de fiecare dată s-a şi demonstrat, că, atâta timp cât faci un lucru cu dedicaţie şi cu inima deschisă, fără să ai interese meschine şi fără să profiţi de poziţia ta, vei avea succes indiferent de ceea ce faci.
# Sunteţi medic stomatolog şi antreprenor. Sunt similarităţi, dar şi evidente diferenţe între activitatea anterioară şi cea pe care o aveţi în timp de pandemie. Aţi format deja o echipă operativă care să vă sprijine şi cine este inclus în aceasta?
– În momentul acestui interviu sunt în primele zile de activitate şi deja am trecut printr-un eveniment destul de neplăcut petrecut la Spitalul Municipal (sinuciderea unei paciente în vârstă, infectate cu Covid, n.red.). În acest moment lucrez să stabilizez situaţia spitalului, urmând să analizez persoanele din jurul meu.

„Trebuie să găsesc un spațiu și să-l amenajez pentru instalarea PCR-ului”

# Aţi avut timp să evaluaţi situaţia? Care sunt urgenţele de rezolvat?
– Am reuşit să analizez destul de intens situaţia şi da, există destule urgenţe, plecând de la achiziţionarea Real Time PCR-ului, stabilirea spaţiului unde o să fie montat (lucru care până acum nu s-a întâmplat), iar cel mai greu lucru pe care trebuie să-l rezolv este amenajarea acestui spaţiu într-un timp foarte scurt. Repet, sunt lucruri care la momentul acesta trebuia să fie rezolvate dinainte. Dar am încredere în puterile mele şi am convingerea că, având sprijinul DSP şi al Ministerului Sănătăţii, voi reuşi să fac acest lucru.
# Credeţi că la Câmpulung, în zonă, din cauza modului de a acţiona al celor desemnaţi să se ocupe de aplicarea ordonanţelor militare, situaţia în privinţa pericolului de infectare cu Covid-19 este una critică?
– Nu, nu consider că suntem într-o situaţie critică. Consider că autorităţile au gestionat bine această situaţie nouă pentru toată lumea. Toţi trăim acest moment pentru prima dată în timpul vieţii noastre, nimeni nu este perfect şi consider că acest moment, chiar dacă ne îndepărtează, ar trebui să ne unească!
# Au apărut poziţionări contra, mai ales că este ştiut faptul că o unitate sanitară cu sute de angajaţi prinde, în timp, atmosferă încărcată de manifestarea orgoliilor şi a unor interese?
– Nu, nu s-a întâmplat acest lucru, din contră! Simt că lumea îşi doreşte să fie condusă către un viitor mai bun.

„Despre primarul Țâroiu, aș prefera să nu comentez”

# Primarul Liviu Ţâroiu s-a arătat deranjat de ceea ce invocă el a fi lipsă de deschidere din partea dumneavoastră către administraţia locală. Cum comentaţi?
– Despre primarul Ţâroiu aş prefera să nu comentez foarte multe lucruri… În primul rând, dânsul a fost deranjat că nu a fost anunţat de numirea mea. Această numire s-a petrecut pe data de 30 aprilie, printr-un ordin de ministru care mi-a fost comunicat la ora 14.00, iar punerea în funcţie a fost făcută de domnul prefect, la ora 16.00. Nici eu nu am ştiut când va avea loc această numire! Legat de comunicările mele, ca reprezentant al Spitalului Municipal Câmpulung, pot să vă confirm că în prima zi, respectiv 1 mai 2020, prima adresă trimisă de mine a fost către Primăria Municipiului Câmpulung, iar în aceeaşi zi am acceptat să am o întâlnire cu primarul la sediul administrativ al spitalului pentru a purta o discuţie. În rest, pot să vă spun că eu sunt numit manager interimar în stare de urgenţă de către Ministerul Sănătăţii, iar priorităţile mele sunt acum concentrate spre rezolvarea problemelor legate de COVID-19.
# În ipoteza în care, după trecerea crizei, la Spitalul Câmpulung se va ajunge în situaţia de a se organiza concurs pentru funcţia de manager, veţi fi unul dintre candidaţi?
– Nu vă pot răspunde la această întrebare! Aşa cum niciunul dintre noi nu ne gândeam acum trei luni că viaţa şi lumea vor arăta aşa cum arată astăzi…, aşa nu ştiu nici eu ce-mi rezervă viitorul. Un singur lucru ştiu: că trebuie să fac tot posibilul ca Spitalul Municipal Câmpulung să depăşească acest moment şi să-și îmbunătăţească activitatea într-un termen cât mai scurt.

Medic, om de afaceri şi pilot auto

Medic stomatolog de profesie, Andrei Aron este câmpulungean şi a revenit în oraşul natal în 2012, atunci când a deschis clinica Dental Evolution Center, administrată printr-o firmă deschisă în anul 2010 în Braşov. Este pasionat de automobilism, în anul 2017 făcându-şi debutul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă la volanul unui automobil Dacia Sandero, cu care a suferit şi un accident în timpul unei curse. A suspendat activitatea la clinica stomatologică începând cu 23 martie. Dental Evolution Center, prin firma de la Braşov, Ron Endodontics srl, a intrat în anii trecuţi într-un parteneriat cu regionala Argeş 3 a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – România, pentru acordarea de servicii stomatologice la tarife reduse membrilor asociaţiei.

Primarul şi fostul manager au reacţionat la mutarea ministrului

A doua zi după numirea lui Aron ca manager interimar, primarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, a transmis un comunicat ironic prin care a comentat mutarea făcută de ministrul Sănătăţii. Iar cel vizat a fost prefectul Emanuel Soare. „«Mulţumim», domnule prefect, pentru ajutorul acordat Spitalului Municipal Câmpulung prin numirea unei noi conduceri «militare», ce va rezolva problemele pe perioada stării de urgenţă! Încă o dată aţi demonstrat «buna comunicare» pe care o aveţi cu administraţia locală Câmpulung în a lua decizii care îi privesc direct pe musceleni fără consultarea administraţiei locale. (…) Până în acest moment, noua conducere a spitalului respectă linia trasată de dumneavoastră în comunicarea cu administraţia locală, adică fără comunicare”, a transmis Liviu Țâroiu.
Şi managerul suspendat, Nicolae Alexe, a criticat mutarea, susţinând, la un post TV online, că va contesta ordinul ministerial în instanţă, lucru care, dacă l-ar fi făcut în ziua suspendării, l-ar fi putut, susţine el, pune în situaţia de a nu permite accesul în spital a noului manager.

Reacţie pozitivă din Franţa

O reacţie pozitivă a venit însă din afară, din Franţa, de la Francoise Hochart, o veche prietenă şi susţinătoare a Câmpulungului. Imediat după 1990, aceasta a fost implicată activ şi constant în numeroase proiecte sociale derulate în special prin intermediul parohiei catolice, inclusiv de susţinere a spitalului muscelean cu medicamente, materiale sanitare şi echipamente medicale.
„Bravo, doctore, vă doresc succes în îndepărtarea corupţilor care urmăresc doar să-i jefuiască pe bolnavi, căci la acest spital unii medici şi asistenţi sunt toţi o mafie… Ştiu o serie de nume ale şarlatanilor de aici, care toţi merită să ajungă în instanţă şi să dea socoteală populaţiei din Câmpulung şi din împrejurimi. Sunt şi oameni cinstiţi în spital care merită recunoştinţă. Din nou, mult noroc, doctore, sunteţi noua generație, iar România trebuie apreciată. Hristos a Înviat!”, a transmis Francoise Hochart.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sincer este mult de muncă și sunt mulți care nu își au lucrul încolo. Mult succes si toata stima.