Web Analytics

Dr. Andrei Aron, consilierul primăriţei Elena Lasconi, face istorie: „Nu cred foarte tare că această mască a fost eficientă…”

de | 9.04.2021 10:03 | Actualitate, Dezvăluiri

# Care este situația îmbolnăvirilor cu Covid-19 la Câmpulung? Care este trendul și vă întreb asta și în calitate de președinte al CA de la Spitalul Municipal din Câmpulung?
– Trendul este ușor crescător la Câmpulung, dar nu foarte agresiv. Este o creștere lentă a situației.
# Câte paturi pentru Covid aveți?
– Noi avem, în principiu, toate paturile ocupate la ATI. Sunt 14 paturi și toate sunt ocupate. În rest, noi avem 149 de paturi de non-Covid. În momentul de față, avem 85 de persoane confirmate cu Covid și un singur suspect.
# Printre pacienți se află și copii internați?
– Nu depistați cu Covid-19. Au viroze sau altceva.

„Paturile de la ATI sunt limitate, pentru că, de fapt, nu există personal pentru ele

# Care este situația vaccinării la nivelul personalului medical?
– Personalul medical s-a vaccinat în prima etapă a vaccinării. Din câte știu eu, spitalul are undeva la 30% vaccinați din tot personalul medical, care numără peste 400 de angajați.
# Care este atmosfera în rândul personalului medical?
– Toată lumea este obosită și e deja dusă la extrem, pentru că, practic, sunt aceiași oameni. Nu s-a mărit numărul medicilor sau al personalului. Tot cu aceiași oameni se trage, în principiu, pe tot județul. Paturile de la ATI sunt limitate, pentru că, de fapt, nu există personal pentru ele. Ca și posibilități, ar putea exista mai multe paturi, dar, dacă nu există personal care să deservească, nu poți să mărești numărul de paturi. Sunt aceiași oameni care tratează și au tratat de la bun început. Tratăm și non-Covid și este un pic mai dificil chiar decât a fost înainte.

„Nu cred că protestatarii sunt niște țigani sau analfabeți, cum încearcă marea majoritate a presei să-i desconsidere…”

# În acest context, vă întreb: cum comentați protestele împotriva purtării măștii de protecție? Ce le transmiteți dvs. protestatarilor?
– Nu aș vrea să comentez ideea aceasta. Este alegerea fiecăruia ce face, inclusiv cu vaccinarea, inclusiv cu masca. Nu sunt în măsură să comentez și nu îmi doresc să comentez, pentru că nu vreau să mă poziționez în niciuna dintre tabere. Nu cred nici foarte tare că această mască a fost eficientă, pentru că, după cum vedeți, valorile au venit la fel. Eu personal pe unde am mai mers, prin orașe mari, nu prea am văzut lume care să nu respecte această măsură și, cu toate astea, s-a cam ajuns în aceeași situație. Nu aș vrea să mă exprim despre protestatari, dar nu cred că sunt niște țigani sau analfabeți, cum încearcă marea majoritate a presei să-i desconsidere pe cei care probabil că fac mișcarea asta din probleme reale; nu iese lumea în stradă de prea bine, de liniște.
# Au existat cazuri de îmbolnăviri cu Covid după ce s-au vaccinat?
– Din ce știu eu, nu.
# Nici între cele două administrări ale vaccinului?
– Cred că între doze au mai fost, dar cazuri foarte puține. Cred că unul sau două astfel de cazuri. Au contactat virusul imediat după prima doză, deci este destul de greu de știut dacă nu cumva chiar aveau înainte acest virus.

Citește și Dr. Andrei Aron, noul manager al Spitalului Câmpulung: „Lucrez să stabilizez situaţia spitalului şi analizez persoanele din jurul meu”

Citește și Elena Lasconi l-a „parcat” şi pe medicul Aron lângă ea

Citește și Doar cazurile grave non-Covid ajung la Spitalul Câmpulung

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // Dr. Andrei Aron, consilierul primăriţei Elena Lasconi, face istorie: „Nu cred foarte tare că această mască a fost eficientă…” //. Nineaca, vorovisi fix … ca prostu’ ! H’aiasta masca … buna/proasta, fuse tare buna : ma feri de gripa sezoniera si de covid. Hombre/de pot sa-ti zic asa, decat pe mana ta/”dofftore”, mai bine din prima … la Taica Popa !

Ultimele articole