Web Analytics
scris miercuri, 01.04.2015

Două victime celebre din Argeş, acelaşi denunţător

# Patronul de la Conarg a colaborat cu anchetatorii, recunoscând atât mita dată deputatului Theodor Nicolescu, cât și cea pentru primarul Pendiuc

Două victime celebre  din Argeş, acelaşi denunţător

Aflat în arest la domiciliu în Dosarul Autobuzul, omul de afaceri Valentin Vișoiu ar putea scăpa relativ ieftin din această afacere. Și asta pentru că a fost foarte cooperant cu anchetatorii, lucru de altfel consemnat de aceștia în rechizitoriu, și a dat declarații-denunțuri zdrobitoare împotriva primarului Pendiuc. Tot patronul de la Conarg este cel cel care a făcut mărturisiri complete și despre mita dată deputatului Theodor Nicolescu în dosarul retrocedărilor, prin care statul a fost păgubit cu 75 de milioane de euro. Așadar, două victime celebre din Argeș și același denunțător.

„L-am vizitat pe primarul Pendiuc într-o căbănuţă din grădina casei şi i-am remis, conform solicitării, suma de 365.000 lei”

Pe 2 decembrie 2014, după cum reiese din dosarul trimis în instanță, Valentin Vișoiu le-a povestit procurorilor anticorupție cum l-a mituit pe primarul Pendiuc în Afacerea Autobuzelor: „În cursul lunii septembrie sau octombrie 2007, am avut o discuție cu numitul Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești… Cu această ocazie mi-a spus că ar dori un apartament pentru fiica acestuia, numita Pendiuc Emanuela Elena, în cartierul Quadra Place… (din București, n.red). Cu o săptămână sau două înainte de încheierea contractului (n. red. – asocierea Publitrans cu CNCD/Girexim) m-am întâlnit cu primarul Pendiuc Tudor la un meci de baschet. În acest context, i-am amintit primarului că trebuie încheiat contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului fiicei sale. Practic, în acest context, numitul Tudor Pendiuc mi-a solicitat să nu mai facă plata celei de-a doua tranșe de 365.000 lei, reprezentând diferența neachitată a apartamentului, cerându-mi să suport eu această sumă. Exprimarea primarului a fost aceea să-i dau un împrumut. Am fost de altfel de acord cu solicitarea lui, iar cu două-trei zile înainte de încheierea contractului privind apartamentul, l-am vizitat pe primar într-o locație situată pe str. Stadionului, unde avea o căbănuță cu grădină. În această împrejurare, i-am remis, conform solicitării, suma de 365.000 lei. Banii au rămas în posesia lui și nu s-a întocmit niciun fel de chitanță, act, înscris sau contract, care să ateste suma remisă, data remiterii și o eventuală scadență. Suma a rămas în posesia lui și nu mi-a fost restituită până astăzi, de la început nepunându-se problema restituirii…”

Referat DNA: „Dosarul de urmărire penală cuprinde denunţul formulat de numitul Vişoiu Valentin”

Iată cum sună și denunţul făcut de același patron de la Conarg împotriva deputatului PNL Theodor Nicolescu: „Dosarul de urmărire penală cuprinde denunţul formulat de una dintre persoanele ce a fost beneficiar al supraevaluărilor, numitul Vişoiu Valentin, care arată că, pentru soluţionarea favorabilă a trei dosare privind drepturi litigioase, Nicolescu Theodor – Cătălin, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, i-a pretins 5% din totalul acţiunilor care urmau a fi obţinute în baza titlurilor de conversie obţinute, în schimbul sprijinului acordat pentru soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor. Denunțătorul afirmă că, împreună cu Manole Gheorghe Adrian, i-au remis fiecare (n. red. – lui Theodor Nicolescu) acțiuni de 2,5% din total sau echivalentul în bani al acestora, indiferent de cota parte deținută. Pentru cei 2,5% pe care denunțătorul trebuia să-i remită lui Nicolescu Theodor-Cătălin, în perioada 2008-2013, i-a dat acestuia aproximativ 800.000 de euro, în mai multe tranșe. Banii proveneau din vânzarea acțiunilor, fiind retrași în numerar din bancă și înmânați cu ocazia întâlnirilor acestuia cu Nicolescu Theodor-Cătălin. În vederea achitării echivalentului în bani a cotei de 2,5% din totalul acțiunilor, denunțătorul a arătat că a încheiat, în cursul anului 2010 sau 2011, cu Nicolescu Theodor – Cătălin un contract de comision, cu caracter fictiv, în baza căruia i-a virat o sumă de bani în lei, al cărei cuantum nu îl poate preciza exact”, se precizează în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind arestarea lui Horia Georgescu şi a altor inculpaţi din dosarul ANRP în care este implicat şi Teo Nicolescu. De precizat că în acest dosar a făcut denunț împotriva deputatului Nicolescu și un alt piteștean, George Manole (Adrian Gheorghe Manole, n.red)
Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...