Web Analytics

Două tinere din Mioveni vor beneficia de burse gratis la universităţi din China

de | 26.04.2017 11:49 | Actualitate

burse mioveni

În baza bunelor relații de prietenie și cooperare, dezvoltate între administrația orașului Mioveni și Ambasada Republicii Populare China în România, două tinere din Mioveni vor beneficia de burse de studiu valabile la oricare dintre prestigioasele universități din China. Bursele vor fi suportate în integralitate de statul chinez.

După o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanții secției învățământ din cadrul Ambasadei și după parcurgerea unor etape obligatorii de evaluare și înregistrare în sistemul de învățământ superior din China, zilele trecute aceste proceduri au fost încheiate, iar candidații finali au fost acceptați.

Mulțumită Ambasadei R.P. Chineze la București și cu sprijinul Asociației CHINARO, pentru comunitatea din Mioveni se deschide astfel, o nouă oportunitate, iar această cale va fi urmată de Eliza și Andreea, două tinere de 19 ani, care vor studia timp de 5 ani în Republica Populară Chineză.

Eliza va absolvi în iunie Colegiul „Zinca Golescu” și a optat pentru a studia Economia, iar Andreea va absolvi Colegiul „I.B. Brătianu” și a optat pentru Studii Internaționale și Diplomație.

„Sperăm că este doar începutul acestei colaborări în domeniul educației, iar pe viitor și alți copii din Mioveni și din Județul Argeș să poată beneficia de asemenea oportunități. Le urez mult succes, am încredere că vor reprezenta mândre și că vor face față cu brio tuturor cerințelor!”, a precizat primarul Ion Georgescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii