Web Analytics
scris sâmbătă, 16.06.2018

Două școli din comuna Mihăești au fost modernizate

22În secolul tehnologiei, peste 2000 de unități școlare din România au grupuri sanitare în exterior, arată ultima statistică din ianuarie 2018. Aceeași evidență numerică arată că județul Argeș are aproximativ 100 unități școlare cu toaleta în curte. De curând, situația s-a îmbunătățit, două școli din comuna argeșeană Mihăești au acum toaletele în interior. Astfel, cei peste 750 de elevi din comuna Mihăești vor studia în condiții firești vremurilor actuale.

Două școli din comuna Mihăești au fost modernizate

Este vorba de școala din Rudeni și cea din Drăghici, care au fost reabilitate și modernizate cu fonduri din bugetul județului. Acum, prin reabilitarea celor două unități, toate școlile din Mihăești au toaletele în interior.

„Ne dorim ca până în 2020 să nu mai avem nicio școală, în Argeș, care să aibă toaleta în exteriorul școlii”, spune președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Investițiile în unitățile școlare din Mihăești au început încă din iunie 2016 și au o valoare de 330 000 lei. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu primarul Gheorghe Matei și consilierii locali au vizitat școlile respective vineri, 15 iunie.

„Așa cum am promis, împreună cu domnul primar și consilierii locali, ne ținem de cuvânt. Îl felicit pe domnul primar, ca și pe directorii școlilor care au înțeles importanța acestui demers al nostru. Din 2016 până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat comunei Mihăești aproape 6 miliarde de lei vechi. Pe lângă reabilitarea și modernizarea școlilor, au mai fost alocate fonduri pentru rețeaua de apă și canal a comunei. De asemenea, s-au alocat bani și pentru dispensar”, a mai spus președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Un alt proiect care vizează tot comuna Mihăești, aflat acum în stadiu de proiectare, este reabilitarea podului de pe DJ 738 Jugur – Drăghici –Mihăești peste râul Târgului. Valoarea acestei investiții depășește 4 milioane lei. Execuția proiectului va fi scoasă la licitație din toamnă.

21

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...