Web Analytics
scris vineri, 28.07.2023

Două ansambluri din Argeş, la marele festival cultural din Cappadocia! Eveniment multietnic mondial

Vineri, 28 iulie, în Cappadocia-Turcia debutează cel mai mare festival cultural multietnic al verii din această țară. România este prezentă pe scena festivalului „International Cappadocia Word Dance” cu 3 ansambluri, dintre care două sunt din Argeș. (Al treilea e din Luncavița, Tulcea).

Două ansambluri din Argeş, la marele festival cultural din Cappadocia! Eveniment multietnic mondial

Citeşte şi: Scriitorul Gabriel Cazan, ursul şi dragostea de peşteri


Potrivit jurnalistului Constantin Paşol (Radio România), de data aceasta, nordul Argeșului este reprezentativ cu Ansamblul „Ciobănașul – Corbii de Piatră” din Corbi şi Ansamblul „Carpați” din Câmpulung.

La evenimentul mondial multiculural vor mai evolua ansambluri din Europa, Asia şi America (Canada). Micul orășel din zona Cappadocia este împodobit cu o lună de sărbătoare, festivalul fiind cel mai mare eveniment cultural găzduit de Avanos.

Acesta este cunoscut mai mult pentru vasele de ceramică arsă (un fel de Horezu de la noi). Pe străzi, dar și în stațiile de autobuz sunt afișe mari care anunță evenimentul.

Prezentarea delegațiilor și primirea la Primăria din Avanos le-a prilejuit organizatorilor să cunoască aspecte despre fiecare țară participantă, dar și câte ceva despre portul, costumele și dansurile tradiționale.

Profesoara Simona Anghel, coordonatorul ansamblului din Corbi, alături de delegația sa, a prezentat costumul tradițional de ciobănie din nordul Argeșului.

Toţi artiștii prezintă la festival atât dansuri, cât și cântece specifice, pe parcursul a 6-8 minute. Juriul internațional va decide și va premia ansamblurile la mai multe categorii: dans autentic, costum, coregrafie, prezență scenică și popularitate, a mai precizat Constantin Pașol.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *