Web Analytics

Două achitări ce dau şah Parchetului!

de | 23.02.2017 11:47 | Dezvăluiri

5 04# Dănuț Stroe și George ”Hoțu”, achitați în aceeași săptămână de Tribunalul Argeș
Două sentinţe de achitare date de Tribunalul Argeş într-o săptămână! Miercuri, 15 februarie, a fost achitat primarul comunei Bradu pentru dare de mită. În următoarea zi, pe 16 februarie, a venit rândul şi omului de afaceri, George Dumitrescu, zis şi George „Hoţu”, patronul Amfora Plus, să răsufle liniştit, cel puţin până când Parchetul Tribunalului Argeş va face apel.
Primarul ales din Bradu, Dănuţ Stroe, este acuzat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş că i-a oferit lui Andrei Niţă, consilier local în Bradu, prin intermediul tatălui său, Marian Niţă, suma de 6.000 de lei, în două tranşe, ca acesta să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu pe o persoană agreată de noul primar. Din decizia Tribunalului Argeş, din 15 februarie, reiese că fapta de dare de mită pentru care era acuzat Stroe „nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.  
George Dumitrescu, patronul de la Amfora Plus Trans, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de acesta, au fost achitaţi şi ceilalţi nouă inculpaţi din dosar. Avocaţii au pus accent pe cea de-a treia expertiză în acest dosar, realizată la sfârşitul anului 2016, care a arătat că materialele achiziţionate şi suspectate ca fiind obiectul de tranzacţii fictive s-au regăsit efectiv în lucrările făcute de Amfora Plus Trans.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii