Web Analytics
scris luni, 06.03.2023

Dotări de lux pentru politicieni. Senatul cumpără 22 de limuzine de peste un milion de euro

Senatul României va cumpăra 22 de autoturisme tip limuzină care vor costa peste un milion de euro. Mașinile trebuie să îndeplinească o serie de condiții. În același timp, Camera Deputaților vrea ca peste 40 de mașini din dotare să fie reparate și întreținute constant, potrivit evz.ro. 

Dotări de lux pentru politicieni. Senatul cumpără 22 de limuzine de peste un milion de euro

În parcul auto al Sentatului se află deja 40 de mașini de tip limuzină. Fiecare autoturism are anumite dotări de lux. Acest lucru înseamnă că cele 22 de autovehicule pe care senatorii le vor cumpăra trebuie să îndeplinească și ele anumite condiții. Printre acestea se numără anul de fabricație care trebuie să fie 2023 sau puterea motorului de minimum 250 de cai. Suma plătită pentru acestea va fi de 4.537.815,13 lei, peste 900.000 de euro, mai scrie EVZ. 

Citește și: Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, achitat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

Fiecare aututurism achiziționat trebuie să aibă funcția de încălzire în scaune, volan din piele și pachetul destinat fumătorilor. Senatorii au cerut ca benzina să fie combustibilul folosit pentru noile mașinile, iar consumul trebuie să fie de maxim 10 l/100 km. Printre cereințele senatorilor se numără și cutia de viteze va fi automată cu minim șase trepte, dar și funcția de tracțiune integrală.

Ofertele pot fi trimise până pe 6 aprilie, iar după ce contractul va fi semnat, mașinile trebuie să fie livrate în termen de 150 de zile. „În parcul auto al Senatului sunt 40 de autoturisme, produse în 2007.  Anul trecut am înlocuit 20 de automobile și sperăm că, în urma acestei licitații publice, vom reuși să le înlocuim și pe celelalte”, a declarat Mario Oprea, secretarul general al Senatului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *