Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Dosarul Mineriadei nu a fost încă finalizat. Ciucă: „Victimele și urmașii acestora așteaptă să se facă dreptate”

Președintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ionel Ciucă, a declarat vineri că dosarul Mineriadei nu a fost încă finalizat, victimele așteptând să se facă dreptate. Acesta a subliniat că Mineriada rămâne o pagină neagră în istoria românilor, iar această rană rămâne deschisă până când instanța se va pronunța. În perioada 13-15 iunie 1990, minerii din Valea Jiului au fost chemați în București pentru a înăbuși protestul pașnic al cetățenilor.

Dosarul Mineriadei nu a fost încă finalizat. Ciucă: „Victimele și urmașii acestora așteaptă să se facă dreptate”

„Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne o pagină neagră în istoria noastră recentă. Regimul de atunci a interzis libertatea de opinie, suprimând un protest pașnic al opoziției, care își manifesta libera expresie, câștigată în decembrie 1989. Învrăjbirea oamenilor, fictivele lovituri de stat și manipularea – toate pornite de la nivel înalt în aparatul de stat – au generat valuri de ură și violență în societate.

Citește și Miron Cozma, audiat de procurorii militari: „Nu a existat Mineriadă, bă! Voi i-aţi omorât pe ăştia”

Ca partid de opoziție și militant activ pentru diversitatea opiniilor, Partidul Național Liberal a fost o țintă a represiunii. Sediul nostru central și cel al PNȚCD au fost devastate de mineri. Am rămas însă, neclintiți, apărătorii statului de drept și ai unei societăți deschise.

Citește și Ion Iliescu, urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Mineriadei

Din păcate, dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele și urmașii acestora încă așteaptă să se facă dreptate. Această rană a societății românești rămâne deschisă până când instanța va da vinovaților pedepsele pe care le merită”, a transmis Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Andrei Iliescu, Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită