Web Analytics
scris miercuri, 17.04.2024

Dosarul Electrocentrale Rovinari. Patru persoane trimise în judecată de DNA

DNA a trimis în judecată 4 patru persoane fizice, dintre care una este Iosif Chircă, la data faptei director în cadrul Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, cercetat sub control judiciar pentru luare de mită.

Dosarul Electrocentrale Rovinari. Patru persoane trimise în judecată de DNA

Citește și: Pitești: Urmărit național pentru infracțiuni rutiere, depistat cu ajutorul aplicației eDAC

Prima persoană ar fi dat alteia 533.375 lei, în legătură cu influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra conducerii a două societăți cu capital majoritar de stat. De asemenea, i-ar fi dat 10.000 de euro lui Ecobescu Adrian Dorin, director al Centralei Termoelectrica București Sud (CET SUD), punct de lucru al SC Electrocentrale București SA (ELCEN), în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar fi intrat în îndatoririle sale de serviciu. La instigarea unui alt inculpat, în decembrie 2023, în județul Gorj, ar fi remis în mod direct suma de 5.000 de euro lui Chircă Iosif, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar intra în îndatoririle sale de serviciu.

Cea de-a doua persoană trimisă în judecată ar fi promis președintelui directoratului unei societăți comerciale, cu capital majoritar de stat, martor, 15% (300.000 euro) din valoarea unui contract de 2.000.000 euro, având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit în baza unei proceduri de licitație publică fraudată, dar și 15% (120.000 euro) din valoarea unui contract de 800.000 euro având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit prin achiziție directă, și ar fi dat martorului în legătură cu aceste promisiuni, în 5 tranșe, până la data de 21.01.2024, sumele de 45.000 lei și 12.000 euro. În mai 2023, ar fi pretins primei persoane 3,5% din valoarea facturilor emise de o societate comercială către două societăți cu capital majoritar de stat, lăsând-o pe acesta să creadă că ar avea influență pe lângă conducerea acestora și ar fi primit 533.375 lei. Procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unui apartament situat în București, a sumelor de 45.000 lei și 12.000 euro, a sumei de 5.000 euro consemnată de Chircă în conturi bancare deschise de ANABI și a sumei de 134.698 lei.

Citește și: Video. Traficanți de canabis prinși în flagrant la Pitești

S-au încheiat 5 acorduri de recunoaștere a vinovăției cu: Ecobescu Adrian Dorin, la data faptei funcția de director al Centralei Termoelectrica București Sud (CET SUD) din cadrul ELCEN pentru luare de mită, fiind aplicată o pedeapsă cu închisoarea de 2 (doi) ani și 8 (opt) luni suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani și 3 (trei) luni și cu 4 inculpați persoane fizice pentru complicitate și/sau instigare la săvârșirea faptelor comise de către alți inculpați, fiind aplicate pedepse cu închisoarea între 1(un) an și 2 (doi) ani, suspendate sub supraveghere pe durata unor termene de supraveghere cuprinse între 2 (doi) și 3 (trei) ani.

Toți cei 5 inculpați care au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției au fost obligați la muncă neplătită în folosul comunității, pe perioade de 80-90 zile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *