Web Analytics

Dosarul Consultanța, întors la rejudecare și ”condamnat” la prescriere

de | 14.11.2019 10:47 | Actualitate

Luni 11 noiembrie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au anulat decizia prin care anul trecut deputatul PSD Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu, fost președinte al CJ Argeș, au fost achitați în dosarul Consultanța, urmând ca acesta să fie rejudecat practic de la zero. Și cum faptele au fost comise până în 2010, sunt șanse mari ca acest dosar să fie… prescris până la urmă.

Dosarul va fi rejudecat și pentru că Înalta Curte a admis apelurile declarate de DNA și de șase apelanți: Iulian Cioflan, Nicolae Dochinoiu, Florea Ene, Gheorghe Pătraşcu, Sevastian Pupăză-Roşu şi Dumitru Voicu.

În noiembrie 2015, Constantin Nicolescu, fost președinte al CJ Argeș, deputatul Mircea Drăghici, două reprezentante ale unei firme și 38 de primari și viceprimari au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul Consultanța, prejudiciul adus la 35 de primării fiind estimat la aproape un milion de lei. Printre infracțiunile imputate se numărau cele de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii