Web Analytics

Dosarul Cianurilor: Vasile Tofan şi-a băgat firma în insolvenţă, primeşte amenzi şi este judecat penal

de | 1.11.2017 19:47 | Dezvăluiri

01 VasileTofanDupă cum am mai precizat, după patru ani de la producerea incendiului la depozitul de deşeuri de la Câmpulung, substanţele periculoase încă zac cu tonele în hala de pe fosta platformă ARO, acum proprietatea celor de la Landmark Management. Iar asta nu este singura problemă a muscelenilor şi a firmei cu deşeurile, Global Eco Center, reprezentată prin Vasile Tofan. La acest moment sunt în derulare mai multe procese legate de situaţia încă neclară de la Câmpulung.
La un an de la incendiu, spre finele lui 2014, Global Eco Center a intrat în procedura insolvenţei, coordonarea acesteia fiind făcută de Tribunalul Iaşi. În tabelul creditorilor s-au înscris patruzeci de firme şi persoane fizice, printre cei care au de recuperat bani de la societate aflându-se inclusiv Vasile Tofan. Deocamdată a fost întocmit un plan de reorganizare, dar sunt şanse reduse ca judecătorul sindic să se pronunţe în acest an asupra acestuia. Dincolo de problemele cu insolvenţa, administratorul judiciar trebuie să reprezinte firma şi în mai multe procese.
În urmă cu câteva săptămâni, Global Eco Center, reprezentată de administratorul judiciar Casa de Insolvenţă Homoranu SPRL, a pierdut un proces deschis la Judecătoria Câmpulung prin care a contestat primirea unei amenzi de la Garda de Mediu. A pierdut, iar acum cere anularea unui alt proces-verbal de contravenţie. În cauză a fost introdus şi proprietarul halei cu deşeurile, Landmark Management.
Vasile Tofan este inculpat în două procese legate de proasta sau rău-intenţionata administrare a deşeurilor. Unul se află pe rolul Judecătoriei Câmpulung, iar alături de Tofan sunt şi firma, dar şi administratorul judiciar, altul a fost recent înaintat spre soluţionare Judecătoriei Curtea de Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii