Dosarul “10 august”: Curtea de Apel București nu a retrimis până în prezent dosarul înapoi la procurori pentru reînceperea anchetei

de | 11.08.2021 09:43 | Actualitate, Politica si Administratie

La patru luni de la infirmarea soluției de clasare a dosarului în care foștii șefi ai Jandarmeriei au fost inițial cercetați în dosarul 10 august, Curtea de Apel București nu a retrimis nici acum dosarul înapoi la procurori pentru reluarea anchetei.

Parchetul General a explicat că soluţiile de clasare pentru foștii șefi al Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, Mihai Dan Chirica, Sebastian Cucoș și Cătălin Sindile, pentru mai multe infracțiuni printre care abuz în serviciu, participaţie improprie la uz de fals, fals intelectual și favorizarea făptuitorului au fost date în urmă cu mai bine de un an. Ele au fost însă infirmate ca urmare a admiterii plângerii formulate de una dintre victimele din Piașa Victoriei, Ion Crăciuneanu, pe data de 16 aprilie a.c., de Curtea de Apel București.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Doar doi candidați s-au înscris la concursul organizat de Spitalul Municipal Curtea de Argeș

 

 

 

 

Cauza ar fi trebuit să fie trimisă la procuror în vederea completării urmăririi penale față de suspecții sus-menţionaţi, însă precizează Parchetul General, “până la această dată, dosarele de urmărire penală nu au fost restituite unităţilor de parchet competente, iar încheierea judecătorului de cameră preliminară nu a fost comunicată”.

Zeci de persoane au protestat marți seară, în Piaţa Victoriei, față de tergiversarea dosarului în care au fost cercetați şefii Jandarmeriei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii