Web Analytics

Dosar penal și pentru șoferul care a pulverizat spray în botul unui urs care cerșea mâncare pe Transfăgărășan

de | 30.06.2023 09:54 | Actualitate, Home

În imaginile filmate apărute pe rețelele de socializare se vede cum șoferul unei mașini oprește și îi aruncă unui urs, aflat pe marginea șoselei, ceva de mancare.

Dintr-un vehicul aflat pe sensul opus, pasagerul unei autoutilitare care aparține unei instituții din Argeș îl înjură pe cel care a hrănit animalul, dupa care scoate pe geam un spray și îl pulverizează în fața ursului.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/cazul-ursului-lovit-cu-sticla-pe-transfagarasan-motiv-de-dosar-penal-261559/

Asociația de protecția animalelor care a postat filmul pe Facebook a cerut iubitorilor de animale să trimită petiții către autorități, pentru ca barbatul să fie găsit și tras la răspundere.

În urma distribuirii imaginilor, polițiștii din zonă au mai deschis un dosar penal, care vizează infracțiunea de rănire cu intenție a animalelor și încearcă să-l identifice pe făptuitor. Înainte cu trei zile, tot pe Transfăgărășan, un alt argeșean a aruncat cu putere o sticlă într-un urs. Și acesta este căutat pentru a fi anchetat într-un dosar penal pentru aceeași infracțiune.

În România, persoanele care se apropie de animale sălbatice ca să le hrănească sau să le lovească sunt sancționate contravențional.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole