Web Analytics

Dosar penal și amenzi dure pentru nerespectarea măsurii carantinării și izolării

de | 14.10.2020 12:31 | Actualitate

 
În cursul nopţii de 13 spre 14 octombrie a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au constatat, în urma unui control în trafic al unui autovehicul, că ocupantul acestuia, bărbat de 47 de ani, cu domiciliul în judeţul Iaşi, figura ca având instiuită măsura carantinării la domiciliu.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal.
 
În ziua de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, cei din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, precum şi cei din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, care au efectuat verificarea la domiciliu a persoanelor față de care este instituită măsura izolării la domiciliu, ca urmare a revenirii din călătorie în ţări faţă de care este instituită această măsură, au constatat că trei persoane, respectiv o femeie de 48 de ani, o femeie de 28 de ani şi un bărbat de 27 de ani, nu se aflau la adresa declarată pentru izolare.
Faţă de cele trei persoane a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 55/2020 cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei, iar situaţia acestora a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii