Web Analytics

Dosar penal pentru ultraj după scandalul de la Păuleasca

de | 23.07.2017 11:01 | Actualitate

romi pauleasca
Scandalul cu violenţe şi focuri de armă, izbucnit sâmbătă seara în satul Păuleasca din comuna argeşeană Mălureni, când  mulţi hoţi prinşi la furat de lemne de jandarmi şi reprezentanţii Ocolului Silvic din zonă au atacat echipajele de intervenţie s-a întins până spre miezul nopţii şi s-a lăsat cu un dosar penal. 
“În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ultraj, dosar care va fi înaintat Parchetului”, a declarat, duminică, pentru Jurnal de Argeş, agentul de poliţie Andreea Însurăţelu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. 
 
Vizaţi sunt mai mulţi romi care au devenit agresivi cu oamenii legii. Niciunul dintre ei nu a fost reţinut deocamdată.  
 
Unul dintre hoţi a ajuns la spital
 
Tatăl unuia dintre cei aflaţi în cele două căruţe cu lemne tăiate ilegal, venit la faţa locului cu un autoturism de teren să-şi scape fiul, a încercat să intre cu autoturismul în  echipajul de jandarmi. I s-au alăturat şi alţi romi veniţi din sat cu pietre şi topoare, după ce au fost alertaţi telefonic de transportatorii clandestini. Conflictul a degenerat când mai mulţi romi i-au atacat pe jandarmi cu pietre. Oamenii legii au ripostat.  
 
“În momentul în care efectivele din cadrul IJJ Argeş, care acţionau în cooperare cu cei de la Direcţia Silvică pentru combaterea furturilor de material lemons, au oprit mai mulţi cetăţeni suspecţi că furau material lemnos, aceştia au devenit  recalcitranţi. Un bărbat  a încercat să dea cu maşina peste forţele noastre, iar jandarmii au deschis foc de avertisment în plan vertical”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Cătălina Turcea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Argeş. 
 
Mai mult de o sută de localnici din Păuleasca au ieşit aseară în stradă să înfrunte jandarmii. Fiul şoferului agresiv a cerut îngrijiri medicale. Tânărului, în vârstă de 21 de ani, i s-a făcut brusc rău în momentul în care a fost încătuşat, asta după ce a încercat să lovească jandarmii cu pietre.
Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Piteşti. 
 
Niciun jandarm nu a fost rănit.
Foto: Captură YouTube Sursa Ta
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii