Web Analytics
scris vineri, 24.11.2023

Dosar penal pentru achiziția de vaccinuri Covid. Nume noi în dosar 

Solicitarea formulată de Parchetul General, la sesizarea DNA, în dosarul vaccinurilor, a ajuns la Senat. Vizat este fostul prim-ministru, senatorul PNL Florin Cîţu. Chiar dacă este menționat în solicitarea DNA, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, nu este vizat de o faptă penală.

Dosar penal pentru achiziția de vaccinuri Covid. Nume noi în dosar 

Solicitarea de urmărire penală va fi prezentată în Biroul permanent al Senatului. Ulterior, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice care va formula un punct de vedere și o va transmite mai departe în plen.

Citește și: Argeș. Patru dosare penale pentru furt de curent electric

Ședință la Senat pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu

DNA a anunţat, joi, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Documentul prezintă probele cu care procurorii încearcă să obțină ridicarea imunității parlamentare a lui Florin Cîțu.

După analiza din Comisia juridică, rezultatul va fi trimis pentru votul în plen privind ridicarea sau nu a imunității parlamentare pentru Florin Cîțu.

Procurorii indică în referat și numele lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății în guvernul Ludovic Orban. Se pare însă că acesta nu ar fi comis o faptă penală, întrucât „la acel moment exista un anumit grad de incertitudine cu privire la posibilitatea ca toate vaccinurile din portofoliu să fie autorizate”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *