Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Dosar finalizat în Argeș. Contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Dosar finalizat în Argeș. Contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Citește și: Pitești. A lovit cu duba limitatorul de înălțime! Rănitul, dus cu SMURD-ul la spital

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, este vorba despre trei persoane: un bărbat de 29 de ani, din Crângurile (cercetat pentru amble infracțiuni), și doi bărbați, de 39, respectiv 25 de ani, din Pitești (nerespectarea regimului armelor și al munițiilor).

Din cercetări s-a stabilit că, în luna mai a.c., bărbatul de 29 de ani, deși nu era autorizat să dețină sau să poarte arme și muniții neletale, ar fi achiziționat, din altă țară, un pistol neletal supus autorizării și mai multe cartușe neletale aferente armei, pe care le-ar fi introdus pe teritoriul României fără a le declara la autoritățile vamale, și pe care le-ar fi deținut și purtat, fără drept, la domiciliul său, și pe raza unui oraș din Argeș, unde ar fi încercat să le vândă unor terțe persoane.

Totodată, conform sursei citate, acesta i-ar fi vândut arma bărbatului de 39 de ani, din Pitești, care, de asemenea, nefiind autorizat să dețină sau să poarte arme și muniții neletale, le-ar fi deținut la domiciliul său din Pitești, până când le-ar fi încredințat bărbatului de 25 de ani, spre păstrare.

Poliția reamintește că, la data de 31 mai, cei de la Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au efectuat două percheziții domiciliare în localitatea Crângurile, din județul Dâmbovița.

Prin urmare, a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală, supusă autorizării, și 9 cartușe.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită