Web Analytics

Dosar clasat în cazul fetei rănite la pasajul Magnolia. Familia tinerei dă Primăria Piteşti în judecată

de | 1.02.2018 12:23 | Actualitate

10 magnoliaPe 14 mai, prăbușirea unei părți a tavanului de la pasajul Magnolia a dus la rănirea la cap și la picioare a Alexandrei Maria Voinicilă, o tânără de 16 ani. O suprafață de tencuială de  5-6 metri pătrați din mortar de var și ciment de la planșeul pasajului, alcătuit din fâșii de beton armat prefabricat de tavan s-a desprins.

Concret, tencuiala, acoperită de un tavan fals din gips-carton a căzut din cauza unei erori de construcție. Tavanul, nefiind perfect egal a fost încărcat cu umplutură. În momentul în care tavanul a fost prins cu dibluri, în zonele unde încărcătura era foarte mare nu s-a făcut prinderea corespunzător. Cu alte cuvinte, diblurile nu au ajuns în partea de beton.
Surse judiciare ne-au precizat că dosarul din acest caz, instrumentat pe rând de Poliția Pitești și ulterior de Parchetul Judecătoriei Pitești, a fost clasat. Motivul clasării a fost acela că fata nu a avut spitalizare.

Nuți Voinicilă: „Deschidem acțiune pe latura civilă”

„În această săptămână vom deschide în instanță acțiune pe latura civilă. Încă nu am stabilit daunele pe care le vom cere la proces, voi discuta cu avocatul în cursul zilelor următoare pentru a stabili cuantumul daunelor. E incredibil ca tocmai într-un pasaj, ce e recomandat în caz de calamități, să îți cadă tavanul în cap”, ne-a declarat Nuți Voinicilă, mama tinerei rănite în accidentul de la pasajul Magnolia. Alexandra Maria Voinicilă plecase în acea seară de 14 mai 2017 în oraş cu mai mulţi prieteni de la bloc. La un moment dat, în timp ce se aflau în pasaj, a început să cadă câte o bucată mică din tavan, iar la un moment dat, tencuiala a căzut cu totul, lovind-o serios la cap şi mai ales la piciorul stâng.

Poliția face anchetă privind calitatea lucrărilor din pasaj

Pasajul Magnolia a fost realizat de către firma Argecom și finalizat în 1996. Atât Poliția Argeș, cât și Primăria Pitești fac investigații în acest caz foarte delicat. Conform ultimelor informații furnizate de Primăria Pitești, în ultimii ani, în afară de mentenanța scărilor rulante, municipalitatea a cheltuit aproape 80.000 lei doar pentru înlocuirea panourilor din sticlă de la pasaj cu panouri de policarbonat aduse tocmai din America.
În ultimii ani au fost înregistrate mai multe probleme la pasajul Magnolia din Piteşti. Scările rulante din pasaj s-au stricat de câteva zeci de ori, iar din cauza ploilor şi ninsorilor, în pasaj s-a infiltrat apa de mai multe ori.
Tot la pasajul Magnolia au fost mai multe probleme cu panourile din sticlă, unele dintre acestea spărgându-se și prăbușindu-se în interiorul pasajului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii