Web Analytics
scris vineri, 09.06.2023

Donald Trump, pus oficial sub acuzare pentru 7 fapte

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru şapte fapte în ancheta vizând documentele clasificate, aceasta fiind prima dată când un fost preşedinte se confruntă cu acuzaţii federale, potrivit CNN. Trump este pus sub acuzare potrivit Legii spionajului, a declarat, joi, la CNN, avocatul său, dar și pentru obstrucţionarea justiţiei, distrugerea sau falsificarea de înscrisuri, conspiraţie şi declaraţii false.

Donald Trump, pus oficial sub acuzare pentru 7 fapte

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Îmi voi face un site unde voi povesti tot ce ştiu despre politicienii din Argeş”

Toate acuzațiile sunt legate de documentelor clasificate pe care Trump, la încheierea turbulentă a mandatului, le-a luat de la Casa Albă și le-a dus la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida, pentru ca apoi să obstrucţioneze încercările guvernului de a le recupera. Fostul preşedinte a recunoscut acuzațiile, dar ]n stilul caracteristic le-a calificatndu-le drept o „FARSĂ”. Trump a scris pe platforma Truth Social că a fost informat de către Departamentul de Justiţie că a fost pus sub acuzare şi că a fost ”somat să apară în faţa instanţei federale din Miami marţi, la ora 3 p.m. (…) Administraţia coruptă Biden i-a informat pe avocaţii mei că am fost pus sub acuzare, se pare că pentru Farsa cutiilor”. Avocatul său a precizat că a primit  o somaţie pe email de la Departamentul de Justiţie în care erau trecute acuzaţiile, dar nu au văzut documentul de acuzare încă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită