Web Analytics

DOLIU ÎN MEDIUL ACADEMIC ARGEȘEAN! A murit profesorul universitar RADU GABRIEL PÂRVU

de | 4.05.2021 07:41 | Cultură, Actualitate

Veste tristă! A trecut în neființă profesorul universitar doctor Radu Gabriel Pârvu, unul dintre cele mai cunoscute și valoroase nume ale mediului universitar argeșean și nu numai.

Filosof, autor de cărți de specialitate, traducător din limba germană, activa în învățământul universitar de peste două decenii la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești.
Radu Gabriel Pîrvu a scris scenariul unui film documentar despre Constantin Noica, regizat de Șerban Marinescu (cu care a fost coleg de liceu), film documentar difuzat anul trecut, la Cinematograful București. Specializat în Științele Comunicării, doctor în Filosofie, Radu Gabriel Pârvu a fost scriitor, scenarist, traducător, cadru universitar de referință, legând ultimii mulți ani de carieră de Universitatea Constantin Brâncoveanu. A scris, printre altele, cărți despre Dilthey, Noica și Cioran, a tradus opere fundamentale din: Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, Liszt, Nietzsche, Scheler, Kafka, Jung, Ruppert etc.

Potrivit apropiaților săi, cunoscutul profesor din Argeș s-a stins din viață ieri, la Spitalul Valea Iașului, acolo unde se afla internat pentru tratament, luptându-se de mai bine de o lună cu o formă agresivă a virusului COVID-19.

De asemenea, la aflarea veștii, antrenorul de tenis Gabriel Săndulescu, fost coleg de liceu cu Radu Gabriel Pîrvu, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de condoleanțe în care își exprima regretul față trecerea în neființă a fostului său coleg:

„Trist! Un film dintr-un om care nu se mai face…Drum lin spre stele, Radule!” – este mesajul publicat de Gabriel Săndulescu pe Facebook.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii