Web Analytics
scris marți, 25.06.2024

Doliu în fotbalul piteștean. A murit Biță Ștefănescu

Este doliu în fotbalul piteștean. Marți, 25 iunie, chiar în ziua în care la Muzeul Sportului Argeșean a fost deschisă o expoziție care marchează împlinirea a 45 de ani de când FC Argeș a cucerit cel de-al doilea titlu de campioană a României, ne parvine o veste tristă.

Doliu în fotbalul piteștean. A murit Biță Ștefănescu

Citește și: 45 de ani de când FC Argeş devenea campioană! Eveniment la Muzeul Sportului

A murit Mircea „Biță” Ștefănescu, fost fotbalist, pe vremuri, la echipa Dinamo Pitești. Istoricul și scriitorul Sevastian Tudor, un mare cunoscător al fotbalului de pe aceste meleaguri, ne-a confirmat vestea.

Dl Tudor este și cel care ne-a vorbit despre acest fost jucător, mijlocaș dreapta. A început fotbalul la Dinamo Pitești, apoi, pe timpul Facultății de Construcții, pe care a urmat-o la Iași, a jucat la CSMS Iași, în Divizia A, și, în fine, a revenit la Pitești, unde a mai jucat între anii 1968 ți 1971.

Biță Ștefănescu locuia în Pitești, în blocul din zona Cinematografului „București”. Se trăgea dintr-o familie de boieri și, din câte am aflat pe surse, a fost proprietarul terenurilor pe care s-au aflat fostele spitale de oncologie și, respectiv, TBC din municipiul reședință de județ.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită