Web Analytics

Doi tineri slujitori ai Bisericii au împărțit cartele telefonice în cătune pentru ca enoriașii să poată ține legătura cu preoții

de | 30.03.2020 22:01 | Actualitate

În această perioadă de grea încercare pentru români, dar și pentru sistemul de asistență socială,  cu îndemnul  ÎPS  Calinic,  preoții  Constantin Ghețea și Rafael Vintilă au desfăşurat activităţi de binefacere şi sprijin în mai multe cătune izolate, pentru familii aflate in situaţii dificile. Cei doi  tineri slujitori ai Domnului au avut ca misiune cătune aflate la periferia județului Argeș, la granița cu Oltul.  Familiile au primit articole de igienă precum pastă de dinți, săpun, șampon, cartele telefonice reîncărcabile, cărţi religioase și produse alimentare neperisabile. Întrucât măsurile  privind limitarea libertăţii de mişcare şi întrunire afectează viața religioasă publică, credincioșii au fost asistați și încurajați duhovnicește la domiciliu, respectându-se normele de protecție sanitară, impuse de către Stat și de către Patriarhie. Oamenii au fost sfătuiți să mențină prin telefon legătura cu preoții dar  mulți s-au plâns că nu mai au credit sau au cartele expirate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

6 Comentarii

  1. Tineri??
    Ăstora le arde pielea de un dosar penal.
    Bine că nu împărțeau contraceptive.

  2. Felicitări preoților misionari!

  3. Cinste vouă!

    • Cinste jandarmilor că nu le dau amenzi. Că ăștia ar împărtăși cu aceeași linguriță tot județul.

  4. Am inteles că pitesteanul Vintilă Remus Dumitru nu mai vrea să fie preot. Ca el nu mai poate gestiona nimic și este și cu credința… Că vrea să se facă psiholog și să plece în străinătate în UK acolo unde are un prieten cu care se intelege foarte bine.

  5. Niște inimi curate