Web Analytics

Doi tineri au pedalat din Germania până în Argeș ca să strângă bani pentru reîmpădurirea unor terenuri din România

de | 23.10.2021 09:47 | Actualitate

Doi tineri bicicliști din Germania au pedalat timp de două luni, parcurgând 3.000 de kilometri, de la Munchen până în Argeş şi retur, în cadrul unei campanii intitulate „Balkan by bike”.

 

 

Campania a avut drept scop strângerea de fonduri pentru împădurirea a două hectare de teren afectat de defrişările masive din România. Cei doi au reușit să strângă 8.500 de euro.

De la Munchen, la Argeș, pe biciclete

Theresa Drösler and Philipp Hubert sunt doi tineri absolvenți de liceu, care și-au dorit să facă ceva notabil în vara de dinaintea intrării la facultate. Astfel, aflând de campania Fundaţiei Conservation Carpathia de a reîmpăduri sute de hectare din România afectate de defrişări, cei doi tineri germani au luat legătura cu reprezentanţii fundaţiei şi au decis să facă o campanie inedită pentru a servi cauzei lor.

Aceștia și-au propus să strângă fondurile necesare pentru reîmpădurirea a două hectare de teren din zona Groapele din comuna argeşeană Nucşoara.  Astfel, cei doi și-au luat bicicletele și au pedalat de la Munchen, până în judeţul Argeş, parcurgând Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Serbia, timp în care au strâns fonduri.

 

 

Citește și: Infringement – Pericol pentru România pentru netranspunerea integrală a Directivei privind dreptul de a avea acces la un avocat

Expediția a durat 60 de zile

Expediţia lor, intitulată „Balkan by bike”, a durat în total 60 de zile,  în România cei doi poposind mai multe zile, timp în care au vizitat au şi zonele afectate de defrişări.

„Am dorit să ne implicăm într-o cauză bună înainte de a începe cursurile la facultate, iar protejarea climei şi a mediului înconjurător sunt foarte importante pentru noi. În România, Munţii Carpaţi găzduiesc adevărate comori ale naturii ce au dispărut de mult din Europa, de la populaţii mari de lupi, urşi şi râşi până la o biodiversitate impresionantă. Din păcate, aceste zone sunt în pericol din cauza defrişărilor necontrolate şi a lăcomiei mari a unor companii. Am strâns fonduri ca să ajutăm Fundaţia Conservation Carpathia să reîmpădurească o zonă defrişată”, a declarat pentru „Adevărul” Philipp Hubert.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii