Web Analytics
scris joi, 16.12.2021

Doi lereşteni au făcut afacere din „turismul wild” în Munţii Iezer-Păpuşa

Doi tineri argeșeni, Octavian Dascălu (foto dreapta) și Eduard Șerbănoiu, unul cu o experiență de peste 10 ani în turism, celălalt recent întors din Marea Britanie, unde a lucrat în digital marketing, au avut dorința de a dezvolta un business în turism chiar acasă, la Lerești.
Au creat astfel „IezerVenture”, o afacere ce ilustrează aventura de care turiștii pot avea parte atunci când vizitează zona pitorească a Lereștiului, mai exact Munții Iezer-Păpușa.

Doi lereşteni au făcut afacere din „turismul wild” în Munţii Iezer-Păpuşa

„Dorim de mult timp să găsim o nișă prin care să putem promova zona aceasta în care ne-am născut și pe care o apreciem, de altfel, foarte mult”, au explicat fondatorii “IezerVenture”.
Cei doi tineri nu au investit într-o banală pensiune, ci au preferat să se remarce printr-un turism altfel, o “aventură pe patru roți”, așa cum a declarat Octavian pentru „Jurnalul de Argeș”. Cei doi tineri se folosesc de mașini off-road pentru a le arăta românilor zona Lerești-Argeș și munții din împrejurimi. “Pentru trezirea apetitului de adrenalină, în turele noastre de off-road alături de turiști, ne simțim ca într-un episod din documentarele National Geographic” – mărturisesc ei.

Citește și Unicat în România. Monument al eroilor romi din Lereşti

„IezerVenture”- o afacere deschisă în pandemie, cu 20.000 euro

Cei doi tineri au pornit afacerea cu o investiție de 20.000 de euro, însă, susțin ei, „potențialul este mare”. Deschis în plină pandemie, businessul a prins contur, inițiatorii fiind contactați chiar și de străini pentru a face rezervări.
„Știm că zona argeșeană de la baza Munților Iezer are un potențial turistic enorm și de aceea ne-am decis să încercăm să deschidem afacerea anul trecut, în pandemie. Până acum avem cereri pentru rezervări chiar și din Europa de Vest”, ne-au explicat cei doi tineri antreprenori.

Octavian și Eduard nu doresc să calce pe căi deja bătătorite și să ofere clienților experiențe turistice și comerciale comune, ci unele originale, “un mix între elementele unice natură – aventură – tradiție – gastronomie”. În ceea ce privește relația cu administrația locală, fondatorii „IezerVenture” precizează că, momentan, la nivel local nu există niciun fel de stimulent financiar care le-ar putea fi de folos. Speră însă că ajutorul autorităților locale își va face simțită prezența în afacerea lor, la un moment dat. În plus, tinerii cred că o promovare a turismului intern mergând pe ideea de marketing digital şi o finanțare pe termen scurt a unităților de turism sunt doar două dintre soluțiile care ar putea aduce un avantaj turismului în România.

Citește și Cercetători și voluntari lucrează în Munții Făgăraș la eliminarea plantelor străine invazive

Vor să-și facă unități de cazare sub forma unor căsuțe din lemn și pensiune

Pentru fondatorii „IezerVenture”, cea mai mare provocare o reprezintă colaborarea cu pensiunile din zonă. În momentul de față au două tipuri de cazare: confort și wild, iar cea mai căutată este cazarea wild, unde se merge pe tradițional, cu foc în sobă sau mâncare încălzită pe plită.
Cât despre viitor, cei doi antreprenori își doresc să aibă propriile unități de cazare, tip căsuțe din lemn și pensiune, cazare wild și tip confort. “Introducerea în circuitul turistic a propriei unități de cazare este unul dintre principalele obiective ale «IezerVenture»”. Vrem să polarizăm acea parte a comunității locale implicate în turism, orientată către calitate și dezvoltare durabilă”, au conchis inițiatorii „IezerVenture”.

Citește și Salvamontiștii argeșeni au salvat un turist belgian rănit în Munţii Făgăraş. Operațiunea a durat 5 ore

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită