Web Analytics

Doctoriţa Herişanu, achitată în cazul morţii tânărului Niţescu

de | 12.05.2021 13:21 | Actualitate, Culise

Al doilea proces declanșat pentru moartea lui Alin Nițescu, survenită în 2013 după efectuarea unei proceduri medicale pentru probleme care îl afectau din punct de vedere psihic, a ajuns la final. Curtea de Apel Pitești a rejudecat litigiul în care acuzat era medicul Ramona Herișanu și a decis achitarea acesteia. Anul trecut, pe fond, instanța de judecată a dispus condamnarea medicului psihiatru Ramona Ionela Herișanu la doi ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată sub supraveghere pe un termen de doi ani.

Pe latura civilă, Herișanu a fost atunci obligată să-i plătească tatălui victimei, Viorel Nițescu, suma de 90.000 de lei, reprezentând daune morale, și 10.000 de lei, daune materiale. Pe de altă parte, către Spitalul Județean trebuia să achite 1.035,04 lei, reprezentând cheltuielile efectuate pentru asistența medicală acordată lui Alin, și 249 lei către Ambulanța Argeș.

Ambele părți din proces au atacat hotărârea primei instanțe, la fel ca și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Iar Curtea de Apel a admis apelurile procurorilor și al inculpatei și a desființat în parte prima sentință. Rejudecând, Curtea a achitat-o pe Ramona Herișanu pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Latura civilă nu a fost avută în vedere la rejudecare, așa că aceasta va fi analizată în cadrul unui alt proces.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Doctoriţa Herişanu, judecată pentru ucidere din culpă, la 6 ani de la comiterea faptei

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii