Web Analytics

Doctorii de la ”Hands with Heart” fac minuni pentru copiii cu nevoi speciale din Piteşti /Cazul fetiţei „cu ochi de căprioară”

de | 4.03.2021 13:19 | Actualitate

# Medicul Jorge Aranda i-a redat speranţa micuţei Maria
Fundația ”Hands with Heart” ajută copiii cu nevoi speciale, aducând la Pitești cei mai buni specialiști în domeniul recuperării medicale sub toate aspectele: fizic, moral, psihic. Este vorba despre o organizație caritabilă care are o abordare multidisciplinară asupra sănătății și dezvoltării neurologice pentru copiii cu nevoi speciale, care presupune și științe aflate în faza de pionierat la noi, cum ar fi osteopatie, optometrie comportamentală, dentologie, dar și recuperare fizică, suport psihosocial și suport psiho-neuro-imunologic.

Profesorul Jorge Aranda: ”Rezultatele copiilor ne dau putere să continuăm”

Recuperarea unui copil nu se referă doar la oase, mușchi, mers și vorbit, ci este un proces complex de îmbinare a tuturor elementelor pentru o dezvoltare armonioasă. Jorge Aranda – osteopat și profesor doctor, fondatorul și preşedintele Fundației ”Hands with Heart” – a strâns în jurul lui specialiști de renume mondial, cu zeci de ani de experiență, oameni care sparg bariere, depășesc limite și își oferă energia și cunoștinţele copiilor din întreaga lume.
Fundația oferă atât terapii gratuite copiilor cu o situație financiară precară, cât și formare pentru terapeuții locali, astfel încât aceștia să poată continua procesul de recuperare a copiilor.
În România, „Hands with Heart” și-a început misiunea la un centru privat de recuperare neurologică din Pitești încă din toamna anului trecut. Iar rezultatele copiilor sunt spectaculoase. Președintele fundației a purtat discuții cu reprezentanții Protecției Copilului Argeș pentru a găsi împreună soluții pentru copiii cu handicap din centrele de plasament din zonă. Misiunea lor s-a extins la începutul acestui an cu un al doilea oraş, Constanţa, unde deja au un contract de colaborare cu Sanatoriul Balnear Techirghiol.
“Este deja aproape jumătate de an de când venim la Pitești și rezultatele copiilor ne dau putere să continuăm să călătorim lună de lună pentru a asigura continuitate și a urmări evoluția copiilor și a terapeuților care le continuă planul de recuperare. Avem contract cu nouă universități de pe patru continente și suntem deschiși să ne lărgim cercul cu universități din România și voluntari din rândul absolvenților”, ne-a spus președintele Jorge Aranda.

”Doamna doctor optometrist ne-a confirmat că fetița noastră vede”

Jorge a fost însoțit la Pitești de medicul optometrist Pilar Vergara, care a făcut minuni, redând speranța unor părinți disperați. “După multe căutări de soluții pentru copilul nostru, soarta a vrut să întâlnim acești oameni deosebiți. Tocmai ce am avut o consultație cu doamna doctor optometrist, care ne-a confirmat că fetița noastră vede. Ceea ce noi, ca părinți, simțeam, însă toți medicii de până acum ne infirmau acest lucru, doar pentru că se află într-o condiție neurologică foarte gravă. Am primit chiar exerciții pe care să le facem cu ea câteva luni, suplimente, vitamine și așteptăm cu nerăbdare următoarea vizită a dânsei, cu speranța la vești cât mai bune”, ne-a mărturisit mămica Mariei, “fetița cu ochi de căprioară”, așa cum i se spune, datorită ochilor frumoși, dar despre care se credea că nu văd lumina zilei.
Citește și Apel umanitar! Mă numesc Maysa Maria, am trei luni și am nevoie de ajutorul vostru
 
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii