Web Analytics

Doar cetățenii cu domiciliul în Curtea de Argeș pot participa la prăznuirea Sfintei Mucenițe Filofteia

de | 4.12.2020 12:54 | Actualitate

 

Prăznuirea Sfintei Mucenițe Filofteia este sărbătorită la data de 7 decembrie de către credincioşii ortodocşi, iar pelerinajul la moaştele sale atrage an de an, în municipiul Curtea de Argeș, mii de credincioşi.

Anul acesta, ca urmare a efectelor pandemiei provocate de noul coronavirus, sărbătoarea se va desfăşura în condiţii speciale, conform Hotărârii Guvernului nr. 967 din 12.11.2020, Anexa 3, art. 10 ”pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate”.

 

Citește și S-au alocat primăriilor banii pentru indemnizațiile de handicap

 

În ceea ce priveşte manifestarea religioasă ocazionată de această sărbătoare, la Mânăstirea Curtea de Argeș, se preconizează un număr important de enoriaşi, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară.

Astfel, în data de 7 decembrie, jandarmii argeșeni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestării religioase nu vor fi incidente de natură a pune în pericol atât siguranţa enoriaşilor, cât şi a preoţilor.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să evite deplasările către municipiul Curtea de Argeș, întrucât doar cetățenilor cu domiciliul în acea localitate li se va permite accesul la procesiune.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii