Web Analytics

Doar 3% dintre români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru

de | 3.12.2022 08:54 | Actualitate, Home

Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru, conform unui studiu. În analizăn nu sunt luate în considerare subsolurile de blocuri sau gurile de metrou din Capitală. De asemenea, conform datelor strânse de la primării, în medie, 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar încăpea în refugii. În Capitală, 9,28% dintre bucureșteni și-ar găsi un loc în adăpost.

Citește și: Șofer prins drogat la volanul unui microbuz

Prin comparație, Finlanda și Elveția au capacitatea de a-și adăposti aproape toți locuitorii, Danemarca și Suedia aproximativ 80% din populație, iar Germania a început să-și modernizeze adăposturile și să crească bugetul pentru protecția civilă, după războiul din Ucraina.

Citește și: Gigi Becali a stabilit preţul pentru FCSB. “Cu tot cu jucători o dau!”

Info Sud-Est a inventariat numărul „buncărelor” din România, capacitatea acestora, când au fost reabilitate ultima dată, ce utilități au și ce primării au alocat bani în 2022 pentru renovarea și amenajarea acestora, în contextul războiului din Ucraina. Județele Ialomița, Sălaj, Vaslui și Vrancea au o capacitate de adăpostire sub 0,5%. Între județele cu 0,5-1% capacitate de adăpostire a populației se numără Alba, Călărași, Sibiu, Tulcea și Suceava.

Între 1-2% capacitate se numără județele Mehedinți, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Neamț, Mureș, Olt, Maramureș, Botoșani, Harghita, Buzău, Arad, Bistrița Năsăud, Giurgiu, Dâmbovița, Bihor, Bacău, Iași, Vâlcea. Între 2-3% capacitate se numără județele Gorj, Argeș, Constanța, Prahova și Caraș-Severin. Între 3-4% se află Satu Mare, Galați și Brașov. Între 4-5% regăsim Brăila, Dolj și Cluj. Județul Ilfov are o capacitate de 14,4%.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *