Web Analytics

Doamnele din PNL Argeş fac front comun pentru câştigarea alegerilor

de | 17.09.2020 13:17 | Politica si Administratie

# Ana Stan: ”Faptele sunt armele noastre!”

Nu ne-am dat seama câte femei a promovat PNL în funcții de conducere până nu am văzut o bună parte dintre acestea prezente la o acțiune a Organizației Județene de Femei Argeș, acțiune la care a participat și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Inspectoratul Școlar, Ambulanța Argeș, Finanțele Publice, Casa Județeană de Pensii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială sau Agenția pentru Protecția Mediului sunt instituții reprezentate la nivel de vârf și, în unele cazuri, și la nivel de directori adjuncți, de femei. Doamnele manager, dar și alte doamne care candidează fie la Consiliul Județean Argeș, fie la primării sau la consiliul local au socializat, la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei întâlniri în care și-au dorit să se cunoască mai bine și să facă front pentru un obiectiv comun: câștigarea alegerilor din 27 septembrie.

Ana Stan: ”Nu e nevoie de un război cu bărbații, ci de un parteneriat cu ei”

”Suntem aici femei liberale care am decis că putem și vrem să avem un cuvânt de spus atât în ceea ce privește politica și deciziile politice, cât și viața civilă și provocările ei. Și e foarte bine că am luat această decizie, pentru că de la un moment dat nu mai este suficientă doar reușita profesională, cu care ne putem mândri fiecare dintre noi, ci trebuie să facem un pas, doi, trei, poate mai mulți și în zona deciziilor, să mergem către această zonă a deciziilor cu experiența noastră profesională și de viață și să încercăm să schimbăm lucrurile acolo unde ele nu sunt așa cum ar trebui să fie. S-a spus multă vreme, și încă mai sunt voci care o spun, că decizia, fie ea politică, administrativă sau de orice altă natură, este exclusiv apanajul bărbaților. Eu spun că acele vremuri au apus demult și, așa cum acasă, în familie, le suntem alături bărbaților noștri, și ei ne sunt alături nouă, așa cum ne suntem egali unii altora în căminul nostru, această realitate trebuie să se extindă cât mai mult și în tot ceea ce înseamnă viață publică și zonă de decizie. Și nu e nevoie de un război cu bărbații pentru asta, ci de un parteneriat cu ei”, a declarat Ana Stan, președintele Organizației de Femei Argeș și gazdă a evenimentului.

Robert Sighiartău: „Este demonstrat statistic că femeile din viața bărbaților influențează decisiv votul”

Prezent întreaga zi de luni la Pitești, Robert Sighiartău, secretar general al PNL, le-a salutat pe doamne și a recunoscut ceea ce sociologia demonstrase deja de ceva vreme: ”Rolul femeilor în politică este foarte important, în primul rând pentru că influențează decisiv votul bărbaților. Este demonstrat statistic că femeile din viața bărbaților influențează decisiv votul”. Sighiartău le-a mai vorbit doamnelor și despre faptul că, spre deosebire de mulți dintre bărbați, ele nu trebuie să facă altceva decât să fie… naturale, să fie ele însele, pentru că ”doamnele, în cea mai mare parte, au confirmat și confirmă prin faptele lor. Mă bucur să văd doamne care au un background profesional solid, doamne care au reușit în viață și care confirmă și din postura de manager de instituție. Dumneavoastră nu trebuie să vă evidențiați decât prin ceea ce faceți, pentru că aveți cu adevărat ce arăta din acest punct de vedere”.

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Argeş, CUI mandatar financiar coordonator: 21200012, publicat de Asociaţia Jurnal de Muscel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii