Web Analytics

Doamnele din OFLDE Argeş au sărbătorit prin muncă Ziua Mondială a Curăţeniei

de | 27.09.2018 14:00 | Actualitate

În fiecare an, pe 23 septembrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Curățeniei, având drept scop conștientizarea și reamintirea faptului că protejarea mediului ar trebui să reprezinte un stil de viață, nu doar un slogan. La initiațiva ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, președinte al OFLDE, organizațiile de femei din cadrul ALDE au participat la acțiuni de ecologizare în județele din care provin, sub sloganul „Un mediu curat – un viitor sănătos”.

În Argeș, sub coordonarea Alinei Nicolescu, președinte al Organizației Județene de Femei, secondată de președintele OFLDE Pitești, Eny Pavel, aproximativ 35 de doamne s-au înarmat cu saci și mănuși și au strâns după semenii lor certați cu mediul și bunul simț. Au fost ecologizate Pădurea Trivale (de la intrarea în pădure și până la Grotă), care, deși este un brand al Piteștiului, se transformă periodic într-un depozit de gunoaie, dar și zone cu probleme din municipiul Câmpulung.
Simona Brătulescu, președinte al ALDE Argeș, a ținut să mulțumească organizațiilor de femei din Pitești, Câmpulung, Topoloveni, Mioveni și Ștefănești pentru modul activ în care s-au implicat, apreciind că ALDE Argeș are cea mai activă și inimoasă organizație de femei din județ și cea mai implicată în problemele comunității. Potrivit acesteia, educația în spirit ecologic este o muncă de lungă durată, dar fiecare pas în realizarea ei contează.
,,Din păcate, în România se face curat la zile mari și se murdărește un an întreg. ALDE Argeș și-a făcut un obicei din a realiza acțiuni de ecologizare și va continua să o facă periodic. Cred în puterea exemplului și mai cred că este nevoie de ani ca simțul civic să se instaleze și în ADN-ul românilor, eventual ajutat și de aplicarea de amenzi corespunzătoare, pentru că nu este normal să îți bați joc de propria ta casă…”, a declarat Simona Brătulescu, președintele ALDE Argeș.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii