Web Analytics
scris sâmbătă, 25.11.2023

DNA: 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid au fost cumpărate inutil

Cererea procurorilor Anticorupţie pentru ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, a stârnit un val de reacţii la nivel înalt. Toţi sunt vizaţi în dosarul vaccinurilor de un miliard de euro din pandemie, când, potrivit DNA, au fost cumpărate peste 50 de milioane de doze inutile de vaccin anti-covid.

DNA: 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid au fost cumpărate inutil

Citește și: Polițist de la trupele speciale, împușcat cu arma din dotare


În 2021, Florin Cîţu, care ocupa funcţia de premier al Guvernului României, anunţa că el, împreună cu alţi trei foşti miniştri ai Sănătăţii semnau pentru cumpărarea a câtorva milioane de doze de vaccin. Nevoie nu mai era, dar nimeni nu a semnalat acest lucru. La 2 ani diferenţă, Vlad Voiculescu este acuzat de 2 infracţiuni de abuz în serviciu şi o infracţine de complicitate la abuz în serviciu.. La rândul ei, Ioana Mihăilă este acuzată de abuz în serviciu, împreună cu premierul de pe atunci, Florin Cîţu, pe numele căruia a fost deschis un dosar pentru complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: Academia de Poliție se închide până la finalul anului, pe fondul scandalului privind toxiinfecția alimentară


În timp ce Senatul va ridicarea imunităţii fostului premier Cîţu , în prezent parlamentar, soarta celorlalţi doi foşti miniştri va fi decisă de Preşedinţie pentru că nici Voiculescu, nici Mihăilă nu mai au calitatea de demnitari. Prejudiciul în acest dosar se ridică la peste un miliard de euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită