Web Analytics

Un alt divorţ tulbură Arhiepiscopia. Şi consilierul lui Calinic a cerut separarea de nevastă

de | 27.06.2019 13:48 | Dezvăluiri

# Părintele Vlăsceanu confirmă acțiunea în instanță, iar preoteasa spune că acesta s-ar fi cuplat cu o doamnă din Curtea de Argeș
După preotul Nicolae Grecu de la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Pitești, care a divorțat cu mare tam-tam, fiind învinuit de adulter și comportament violent în familie, și consilierul eparhial pe probleme de cultură și preot la Parohia „Sfinții Voievozi” din Curtea de Argeș, Marian Ovidiu Vlăsceanu, s-a adresat Judecătoriei Curtea de Argeș. Înaltul sfetnic de la Arhiepiscopie o cheamă în judecată pe soție, Adriana, și primul termen e programat în luna iulie. Se anunță un proces răsunător, din care nu lipsesc, din nou, iată, acuzații de adulter. L-am contactat pe preotul consilier în legătură cu acest divorț, încercând să aflăm ce s-a întâmplat, mai ales că e vorba de o persoană publică.

Preotul Vlăsceanu: „Fiecare are problemele lui, are viața lui”

# Bună ziua, părinte, am văzut că ați intentat proces împotriva soției…
– O să fie la Judecătorie. De unde știți? Sunt niște probleme personale, bănuiesc că așa este normal, nu? Fiecare are problemele lui, are viața lui.
# Dumneavoastră sunteți cel care a intentat procesul, ne puteți spune de ce? Nu mai puteți să mergeți mai departe în această căsnicie?
– Păi, am încercat în ultimii zece ani, dar, la un moment dat, na…
# Dar de ce o acuzați pe doamna preoteasă?
– Am spus că astea sunt lucruri personale, instanța va decide, nu cred că ar fi cazul să scrieți. Să lăsăm ca instanța să își urmeze cursul. Eu nu pot să ofer informațiile pe care le am acum, cât timp este un caz pe rol.
# Da, probabil ține de strategia dumneavoastră. Dar există o decizie a BOR care spune că preoții care au funcții administrative la nivelul eparhiei, cum este cazul dumneavoastră, dacă divorțează, își pierd privilegiile. Ați luat în calcul și acest lucru?
– Astea sunt lucruri care se vor discuta ulterior, nu sunt eu cel care decide.
# Sunt informații că locuiți cu altă doamnă…
– Nu, este o presupunere greșită. Este o presupunere greșită, eu locuiesc acasă, cu copiii. Și, repet, punctul meu de vedere va fi dat după ce se va termina procesul.

Preoteasa: „Este cineva, o doamnă din Curtea de Argeş, părintele a fost văzut des acolo, avea cheia…”

Am vorbit și cu Adriana Vlăsceanu, soția preotului, pe care am abordat-o și care ne-a spus despre soț: „Ocazional, pleacă în weekend-uri. Este cineva… o doamnă din Curtea de Argeș, stă pe strada Despina Doamna. Părintele a fost văzut des acolo, avea chiar și cheia de la intrare, cartela de la scară, era ca la el acasă, vecinii l-au văzut… Cam toată lumea știa… Și oamenii de la biserică și vecinii… Spunea de un an de zile că vrea să bage divorț, să nu îl mai aștept, că îl aștept degeaba, că e hotărât. Nu mi-a venit deocamdată citația acasă. Nu știu ce să vă zic. Dacă dânsul dorește divorțul, vedem ce decide instanța. Mai grav este că vrea să îmi ia și copiii. Am trei copii minori. Am vorbit cu Înaltul, am avut o discuție vara trecută, mi-a zis să am răbdare, să încerc să comunic cu el, dar i-am spus că refuză să comunice cu mine. Nu am reușit să ajungem la nicio înțelegere”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

3 Comentarii

  1. … O fi si el, nu zic ba !
    Dar, ai incercat ceaiul minune ?! Ceaiul bun pentru gargara : cand vezi ca barbatul vine acasa cheaun ori din alte cauze catranit, ia o gura de ceai si gargara sa faci ! Se gaseste la Plafar.

  2. Părintele consilier Ovidiu Vlăsceanu este un Om de o probitate morală impecabilă, având, totodată și o activitate pastorală de netăgăduit și o evoluție pe scara ierarhică ce-l recomandă ca fiind o persoană înzestrată dpv intelectual și profesional! În plus, aportul său financiar, afectiv și patern în educația copiilor este incontestabil, alături de părinții dânsului fiind factorul de echilibru și stabilitate al familiei! Consider ca presa trebuie sa dea dovadă de moderație,echidistanță și discreție în abordarea unui subiect ce privește exclusiv doi oameni care vor merge pe drumuri diferite!

  3. PACAT! MARE PACAT…!!!

Ultimele articole