Web Analytics
scris miercuri, 05.07.2023

Distracţie amară cu primăriţa Lasconi şi consilierul Creţu! Un proiect de hotărâre al PNL Câmpulung a provocat isterie în şedinţa de consiliu

Urmând exemplul celor de la PSD care au dat un semn de viață în acest an, apoi au căzut iar în stare letargică, liberalii din Câmpulung au scos capul din cada în care îi scufundase primărița Elena Lasconi. Și au găsit ceva care să-i evidențieze, acel ceva fiind un proiect de hotărâre pentru acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuții din Câmpulung. Dincolo de faptul că tenta electorală nu poate fi ignorată, de remarcat este faptul că a fost vorba de un prim proiect inițiat de consilieri locali după foarte mulți ani, propuneri legislative fiind făcute, de regulă, de primar.

Distracţie amară cu primăriţa Lasconi şi consilierul Creţu! Un proiect de hotărâre al PNL Câmpulung a provocat isterie în şedinţa de consiliu

În mod clar, acțiunea PNL Câmpulung a iritat. Mai ales că în sprijinul propunerii acordării a 1.500 de lei pentru nou-născuți au venit și mai-marii de la județ, adică prefectul de Argeș și liderul PNL Argeș, actualul ministru al Justiției, Alina Gorghiu. Și se știe ce meciuri au fost între primărița Lasconi și prefectul Radu Perianu pentru câștigarea trofeului numit Bulevardul „Pardon”! Băgat fiind bățul prin gard, reacțiile nu au întâziat. Proiectul de hotărâre al celor patru consilieri liberali nu a fost avizat favorabil de juriștii și economiștii din Primărie. Motivul: nu există prevederi legale exprese care să permită acordarea acelui stimulent. Iar opinia funcționărimii a fost combătută în ședința de consiliu de cei de la PNL prin indicarea mai multor localități în care nou-născuții beneficiază de ajutor bănesc. Plus că s-au invocat rapoarte ale Curții de Conturi și intervenții în instanță. De ambele părți!

Citește și Prefectul şi părerea lui Lasconi: de la nenorocit, la gândac!

Crețu către Lasconi: „Mințiți cu nerușinare!”. Lasconi către Crețu: „Agresivitatea dumneavoastră e ieftină”

Și a început distracția, în condițiile în care niciuna dintre părți nu voia să cedeze! Elena Lasconi a adoptat stilul obișnuit și a declarat că ea ar dori să acorde stimulent nu de doar 1.500 de lei, ci chiar de 5.000 de lei, dar nu există bază legală pentru așa ceva. „Nu se poate, e un abuz. Iar eu, în calitate de primar, respect legea”, a susținut Lasconi. A vorbit chiar de „țăcăneală” în acest caz și a sugerat ideea transmiterii unor sesizări către Curtea de Conturi, Prefectură („Dacă prefectul a venit la strâns de semnături, mi-e teamă că nu va fi obiectiv!” – de la Lasconi citire), Parlamentul și Ministerul Familiei (adică „Guvernul PSD-PNL egal LOVE” – tot de la Lasconi). A fost momentul în care unul dintre inițiatori, Cristi Crețu, adjunct la Inspectoratul Școlar, a replicat. Ceea ce a urmat este reprodus în continuare.

Cristi Crețu: – Cu tot respectul, vă rog să nu ne mai dați sfaturi despre unde să ne ducem și să facem!
Elena Lasconi: – O, îmi cer scuze că v-am deranjat puțin la orgoliu…
Cristi Crețu: – Lăsați că îl aveți mai mare decât al meu.
Elena Lasconi: – Hei, la câte drumuri ați făcut dumneavoastră și pe la alte partide…
Cristi Crețu: – Vă înșelați amarnic, ca de fiecare dată! Puteți să mințiți în continuare, dar pe speța dumneavoastră. Mințiți cu nerușinare!
Elena Lasconi: – Da, nu ați fost… Ați făcut trasee! Vă rog să vă cereți scuze!
Cristi Crețu: – Nu am de ce să-mi cer scuze pentru că mințiți dumneavoastră!
Elena Lasconi (zâmbind): – Agresivitatea dumneavoastră e ieftină.
Cristi Crețu: – Nu există agresivitate, doamnă, că nu am cu cine.

Incidentul s-a petrecut după ce însăși primărița a vorbit despre caracterul solemn al unei ședințe de consiliu.
Proiectul de hotărâre nu a trecut. Au fost doar 9 voturi favorabile, în condițiile în care necesarul minim era de 10. Dar nici nu s-a votat împotrivă, cu excepția unul ales de la POL. Au fost 6 abțineri.

Citește și Pe motiv de risc seismic, Lasconi vrea să închidă o grădiniţă şi să blocheze un pod

„Unde e halatu´” lui Sergiu Cicu?

Șefa administrației din Câmpulung a mai avut un motiv de iritare, atunci când s-a discutat despre programul Zilelor Municipiului. Consilierul PSD Sergiu Cicu și-a dat cu părerea cum că spectacolele anunțate pentru acest an sunt mai bine structurate decât cele de anul trecut, atunci când, citez, „a fost un ghiveci, o varză”. Nu a convenit remarca, nu a convenit nici faptul că s-a vorbit de costuri și de faptul că programul nu a trecut pe la Comisia de cultură. Așa că Lasconi a încercat replica, moment în care Cicu a rugat-o să îl lase să își exprime punctul de vedere. „Dumneavoastră sunteți invitată aici, păstrați-vă calmul, că nu totul e despre dumneavoastră neapărat!”, a reacționat acesta. „Cine e nervos acum?”, l-a întrebat Lasconi, continuând: „Unde e halatu´, halatu´?”.
C.I.B.

Citește și Cătălina Dumitraşcu: „Nu pregătim absolvenţi pentru examen, ci pentru viitor, care înseamnă raportare la piaţa muncii”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sunteti toti o apa si-un pamant in partidele astea asa zis „politice”.
    Daca-i analizati activitatea putin, constatati ca o puteti suspenda din functie pe Lasconi cu usurinta, justificat, legal, constitutional, pentru neindeplinirea principalelor atributii ale unui Primar, dar nu vreti. Va convine sa fie „calul de bataie” acum…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...