Web Analytics

Discuții în Consiliul Local despre constituirea unei comisii de analiză și verificare în cazul Orentex

de | 26.09.2019 16:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești, de joi, 26 septembrie, a fost proiectul de hotărâre inițiat de consilierii locali Cristian Gentea, Dumitru Tudosoiu, Narcis Sofianu, Cătălin Costescu, Gheorghe Duțulescu, Constantin Daniel Janță, Ion Matei și Alexandrina Stanciu privind „constituirea unei comisii de analiză și verificare a litigiilor dintre Municipiul Pitești și SC Orentex SRL”.
Este vorba de cazul Orentex, firma căreia Primăria Piteşti trebuie să-i plătească peste 110 miliarde de lei vechi (peste 11 milioane de lei).

Sesizare în cazul unor abateri

Cristian Gentea a explicat că, în conformitate cu Codul administrativ, Consiliul Local poate constitui o comisie de analiză și verificare și că, până în noiembrie, va fi prezentat un raport al constatărilor și propunerilor formulate în ședința ordinară a CL Pitești.

Dănuț Dinu a spus că această comisie ar trebui să sesizeze instituțiile abilitate de lege în cazul săvârșirii unor abateri, în speță DNA.

„Există un principiu al prezumției de nevinovăție”

Totuși, Sofianu a precizat: „Codul administrativ arată că putem să facem comisie de analiză și verificare. Există un principiu al prezumției de nevinovăție, de aceea nu putem sesiza organele de anchetă”. Potrivit spuselor acestuia, comisia trebuie să sesizeze Consiliul Local, iar acesta va sesiza instituțiile abilitate prin lege.

„Rămânem la analiză și verificare”, a mai spus Sofianu.

Întrucât comisia trebuie să fie formată din cinci consilieri locali, au fost făcute și propuneri: Cristian Gentea, Sorin Apostoliceanu, Narcis Sofianu, Ionuț Zidaru și Mărioara Bârlogeanu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii