Web Analytics
scris joi, 26.10.2023

Dirijorul Theo Wolters şi pianistul Andreas Iliuţă, la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Pitești organizează joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, ultimul concert simfonic al lunii. Revine dirijorul Theo Wolters, iar solistul serii este pianistul Andreas Iliuță. În program: L. van Beethoven – Uvertura „Egmont” și „Simfonia Nr. 1, în Do Major, Op. 21” și D. Șostakovici – „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 în Fa Major, Op. 102”.

Dirijorul Theo Wolters şi pianistul Andreas Iliuţă, la Filarmonica Piteşti

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, iar studiile universitare le-a urmat la Conservatorul din Maastricht. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda) și din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. A studiat arta dirijoratului și a susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti.

Solist concertist italian de origine română, Andreas Iliuță a absolvit universități muzicale de prestigiu din Milano (Italia) și Lugano (Elveția). A concertat cu dirijori cunoscuți, s-a remarcat și în emisiuni naționale de televiziune, a câștigat numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de pian, iar în prezent este doctorand la U.N.M.B și profesor titular la catedra de pian a I.C.S. Manara din Milano.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
M.S.

Citește și Comedia Klaus & Barroso – cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae. Primul afiș

Citește și Jocul-concurs internațional Cangurul lingvist – Engleză dă startul înscrierilor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *