Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Dirijorul Alexandru Ganea revine la Filarmonica Piteşti, într-un concert cu trombonistul Mirel Liţă

Filarmonica Pitești organizează joi, 13 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic cu pagini muzicale semnate de Verdi, Rota și Grieg. Alături de orchestra simfonică a instituției revine dirijorul Alexandru Ganea, solistul serii fiind trombonistul Mirel Liță. În program: G.Verdi – Preludiu la Rigoletto, N. Rota – „Concertul pentru trombon și orchestră” și E. Grieg – Suitele nr. 1 și nr. 2 din „Peer Gynt”.

Dirijorul Alexandru Ganea revine la Filarmonica Piteşti, într-un concert cu trombonistul Mirel Liţă

Alexandru Ganea este doctor în muzică, conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București și dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu toate filarmonicile din țară și cu soliști de renume. Fost dirijor al Filarmonicii Pitești, Alexandru Ganea este dirijor permanent invitat.
Șef partidă trombon la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Mirel Liță este doctorand la Universitatea Națională de Muzică București și profesor de trombon la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. Din 2018 cântă alături de Orchestra Română de Tineret, susținând concerte în țară, dar și în China, Germania, Turcia. A colaborat și cu alte orchestre.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
M.S.

Citește și Expoziţia unui preot argeşean la Londra!

Citește și Inedit. O scrisoare a pictorului Ion Gh. Vrăneanţu către Petru Comarnescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită