Web Analytics

Directoarea de la APIA şi-a angajat sora în instituţie pe un salariu de 8.046 lei

de | 6.02.2020 13:45 | Dezvăluiri

# Mariana Pană a semnat decizia de numire a surorii sale, Ionica Dumitrescu, profesoară de fizică la un liceu din Costești, după un concurs cel puțin discutabil # Mariana, Ionica și Nicoleta Pană sunt fiicele primarului PSD din Recea, Marin Pană, și toate sunt angajate în sistemul bugetar
Ignorând adresele prin care ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le cerea șefilor din teritoriu să înceteze derularea concursurilor pe post, pe sistemul câinele latră, ursul merge, directoarea APIA, Mariana Pană, a angajat, totuși. Și nu pe oricine, ci chiar pe sora ei, Ionica Dumitrescu, o mai veche protejată a deputatului Radu Vasilică de la PSD. Fostă profesoară de fizică la Liceul Tehnologic Costești, Ionica a dat probă scrisă pe data de 11 noiembrie 2019. Iar pe 13 noiembrie a susținut și proba de interviu pentru ocuparea funcției publice de consilier, clasa I, grad profesional superior, gradația 4, la APIA – Centrul Local Costești. Iar în data de 22 noiembrie, nimeni alta decât sorella Mari semnează și decizia de numire. Numirea a fost contestată de directorul adjunct, Cătălin Zemeleagă, care, din câte se pare, i-a adus la cunoștință fapta șefei sale chiar ministrului Oros. Întrebat de ce s-a opus angajării respectivei funcționare, adjunctul de la APIA Argeș ne-a spus: „ Având în vedere adresele MADR, nu pot fi de acord cu decizia de numire atâta timp cât s-au încălcat cu bună-știință deciziile domnului ministru”.

Venituri lunare de aproape 9600 lei de la sorella Mari pentru sorella Ionica

Dar poate că vreți să știți și care sunt drepturile salariale de care va beneficia Ionica Dumitrescu, una dintre cele trei fete ale primarului de la Recea (celelalte două fiind celebra Mari Pană, zisă și Mark Taiwan, actuala directoare de la APIA Argeș, iar cealaltă, Nico, angajată la Consiliul Județean Argeș). Deci, vă spunem tot noi. Este vorba despre un salariu de bază de 8046 lei, la care se adaugă spor pentru condiții vătămătoare de 1207 lei, plus indemnizație de hrană de 347 lei. Aproape 9600 lei în total. Am sunat-o pe Mariana Pană pentru un punct de vedere, însă aceasta nu a dorit să ne dea un punct de vedere prin telefon, cerându-ne să-i trimitem întrebările pe mail.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Trai pe vatrai la bugetari,munca și realizări =0,salarii mai mari ca in Germania,unor oameni de 0,5ron!!!!
    De aceea a emigrat tineretul (6mil romani),de aceea lumea pleacă din țara!!!!
    Nepotismul e in floare din păcate in România!!!
    Ăștia reprezintă sistemul aflat la putere ,de care nu poți sa scapi!!!!