Direcția Anticorupție Argeș: Inculpat trimis în judecată pentru trafic de influență

de | 15.09.2021 22:23 | Actualitate, Home

 

 La data de 10.09.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală și a  întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată unui inculpat cercetat, în prezent,  în stare de libertate (pe parcursul urmăririi penale s-a aflat sub măsura controlului judiciar), pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Citește și: Şeful Jandarmilor confirmă că i se trage de la şeful SIPI: „Schimbarea mea are legătură cu… dl. colonel Urban Marius”

În fapt, în vara anului 2019, inculpatul i-a pretins unui martor-denunţător suma de 200 euro, în schimbul folosirii influenţei sale, pe lângă funcţionarii S.P.C.R.P.C.Î.V. Argeş – Evidenţa Auto, pentru înmatricularea unui autoturism  aparţinând soţiei acestuia, al cărui dosar nu conţinea documentele necesare. Ulterior, pentru că martorul nu a remis banii vânzătorului de influenţă, în cursul lunii septembrie 2019, o altă persoană, la rândul său inculpată în cauză, a luat legătura telefonic cu martorul denunțător, insistând pe lângă acesta să remită cei 200 de euro. În acest context, la data de 01.10.2019, organele de poliție judiciară ale D.G.A. –  Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au realizat acțiunea de prindere în flagrant, moment în care au surprins-o pe inculpata având calitatea de complice, în timp ce primea suma de 950 lei (echivalentul a 200 euro) de la denunţător în scopul de a-i remite mai departe inculpatului trimis prin prezentul rechiitoriu în judecată, conform înţelegerii anterioare cu acesta.

Cu privire la inculpata complice, procurorul de caz a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, prin care aceasta a fost condamnată la 1 an şi 4  luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de  complicitate la trafic de influenţă.

Citește și: Doliu la Salvamont Argeș! Alexandru Halibei s-a stins din viață

În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și au beneficiat de suportul  lucrătorilor DOS – BOS Pitești.

Acest articol este despre: dga arges,inculpat,trafic de influenta

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

200.000 euro daune pentru urmaşii unui argeşean omorât de urs
200.000 euro daune pentru urmaşii unui argeşean omorât de urs

Plecat la vânătoare la Aninoasa, un bărbat din Vlădești a pierit pe 6 decembrie 2017 după ce a fost atacat de un urs. Vasile Stanciu avea atunci 40 de ani, iar în urma sa au rămas soția și trei fiice, care au solicitat în instanță daune morale pentru pierderea...

Lasconi în tablou
Lasconi în tablou

Ce au în comun Carol I, Mihai I, Sfântul Gheorghe și Elena Lasconi în afară de faptul că au făcut sau fac istorie? Reprezentarea pe pânză! În ulei… Adică au portretele realizate pe pânză de un artist plastic, rezultând o pictură, un tablou în limbaj comun. Operele de...

Atenție! Pietre căzute pe Transfăgărășan
Atenție! Pietre căzute pe Transfăgărășan

Au fost căderi de pietre pe DN 7C-Transfăgărășan, joi, la km. 60. Traficul s-a desfășurat cu dificultate în zona precizată. IPJ Argeș a anunțat că s-a circulat alternativ. Citește și Turiști slovaci ajutați de jandarmii argeșeni pe...