Web Analytics

Doliu la Salvamont Argeș! Alexandru Halibei s-a stins din viață

de | 15.09.2021 15:58 | Actualitate, Turism

Este doliu în echipa Salvamont Argeș după ce Alexandru Halibei, unul dintre cei mai vechi salvatori montani din Argeș, a decedat miercuri.

Citește și: O poveste despre durere şi reuşită / Mama băiatului cu autism care a luat Bacul: „Când am dorit să îl integrez în şcoala de masă m-am izbit de ziduri”

„Echipa Salvamont Argeș este mai săracă de astăzi! După ani buni în care a dovedit prețuirea sa pentru natură și a scos mereu la iveală dorința lui de a face bine semenilor, Alexandru Halibei a plecat dintre noi să reîntregească echipa de salvatori – îngeri, care şi din ceruri continuă să vegheze crestele munţilor.

Sașa, așa cum era cunoscut de toată lumea, era un om plin de modestie și un prieten adevărat, fiind printre cei mai vechi salvatori montani din Argeș și din țară. A avut nenumărate ascensiuni pe vârfuri mari din Europa și nu numai.

Moartea sa ne-a şocat şi întristat profund pe toți cei care l-am cunoscut. Suntem alături în această perioadă de familia îndurerată.

Drum lin Prieten drag!” a scris Toma Cristian pe pagina de socializare.

Alexandru Halibei a fost unul dintre salvamontiștii experimentați din Argeș și avea la activ mai multe expediții în diverse colțuri ale lumii.

Cele mai notabile performanţe ale sale sunt:  în 2008, Anzii Cordilieri (Argentina) unde a cucerit vârful Aconcagua (6962m), cel mai înalt vulcan din lume, şi,  în 2007, expediţie în Africa unde a urcat vârful Lenana (4985 m), vârful Point John, vârful Nelion (5188 m) şi Batian (5199 m).

Citește și: Un profesor din Piteşti reclamă că este taxat la canalizare pentru apa folosită la udarea grădinii

A mai avut expediţii notabile pe Vârful Elbrus, pe o rută nouă şi nestrăbătută până acum de un echipaj românesc, în Mont Blanc, escaladă pe mount Cervinia, pe Muntele Olimp din Grecia şi escaladă pe Meteora, tot din Grecia.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii