Web Analytics
scris sâmbătă, 20.05.2023

Din nou despre delicte silvice în Argeş! Patru firme amendate cu 25.000 lei!

Polițiștii şi specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș au făcut verificări la patru societăți comerciale cu activitate în domeniul silvic. Urmarea: au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, însumând 25.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Argeş.

Din nou despre delicte silvice în Argeş! Patru firme amendate cu 25.000 lei!

Citeşte şi: Câmpulung. Mașină intrată în copac

Totodată, au fost confiscate cantitățile de lemn rezultate ca diferență între stocul scriptic al firmelor și stocul faptic identificat la inventarierrea materialului lemnos găsit la punctele de lucru în cauză, cantitatea fiind de 21,89 mc lemn (din care aproape 8 mc cherestea), cu o valoare de 11.697,88 lei.

Astfel, din depozitul unei firme din Corbeni lipsea cantitatea de 3,81 mc cherestea, de esență rășinoase. Ca urmare a abaterii, societatea a fost amendată cu 5.000 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare valorică a cantității de material lemnos, estimată la peste 3.500 de lei.

De asemenea, la o societate comercială cu sediul în Pitești și punct de lucru în Mihăești, în depozit se afla în plus cantitatea de 4 mc cherestea, a cărei proveniență legală nu era justificată. Și aici a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind confiscat material lemnos de aproape 4.000 de lei.

La Țițești, la o altă societate comercială de profil a fost depistată  o diferență totală între stocul scriptic și cel faptic de 13,20 m.c., lemn de foc, ce nu se găsea în depozitul societății. Ca urmare a celor constatate, firma a fost sancționată cu o amendă de 10.000 de lei, fiind confiscat material lemnos în valoare de aproape 4.500 lei.

În fine, la Berevoești, din depozitul unei societății comerciale lipsea o cantitate de 0,88 mc lemn de foc, diferență totală între stocul scriptic și cel faptic. De asemenea, perimetrul depozitului societății comerciale nu era împrejmuit. Prin urmare, societatea a fost sancționată cu o amendă de 5.000 de lei, fiind confiscate o cantitate de material lemnos în valoare de aproximativ 200 de lei – se arată în comunicatul IPJ Argeş.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *