Web Analytics

Din 9 martie, se va plăti taxă de încărcare pentru autoturismele electrice Tesla

de | 2.03.2023 20:23 | Actualitate, Home

Posesorii de autoturisme electrice Tesla au fost anunțați că, începând de săptămâna viitoare, va fi introdusă o taxă pentru a-i face pe șoferi să elibereze imediat stația, după ce mașina s-a încărcat.

Citește și: Un an de la tragedia aviatică de la Constanța. Colegii au mers la mormântul pilotului argeșean Sorin Pătrașcu

„Începând cu data de 9 martie 2023, va fi necesară o plată pe kW/oră în timpul încărcării cu Supercharger”, spun cei de la Tesla, într-un e-mail trimis posesorilor de mașini ale companiei șin citat de HotNews. „Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locație și sunt actualizate în mod regulat. Soldul complet, tarifele din sesiunile de încărcare anterioare și facturile vor fi disponibile în aplicația Tesla”, a mai transmis compania. Nu a fost comunicat tariful, dar sursele spun că va fi în jurul a 2,5 lei/kwh.

Citește și: Povestea trupei Phoenix, la Filarmonica Pitești. Vine și fondatorul Nicu Covaci

De asemenea, pentru ca stațiile de încărcare să fie folosite de cât mai mulți șoferi și să fie descurajat lăsatul mașinii mult prea mult „în priză” va exista și o taxă de inactivitate. Pentru România, aceasta va fi de 2,5 lei/minut și de 5 lei/minut, dacă stația este ocupată în proporție de 100%, potrivit sursei citate.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *