Web Analytics

Din 20 martie, programarea online pentru pașapoarte se va putea face pentru aceeași zi

de | 18.03.2023 13:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că începând de luni, 20 martie, românii vor avea la dispoziţie un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte. Noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI.  Spre deosebire de platforma folosită în prezent, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

Citește și: O consilieră locală a ajuns la Urgențe după ce a fost bătută de trei colege de partid

Cetăţenii vor avea la dispoziţie o interfaţă grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranţă a datelor de identificare, precum şi noi facilităţi, printre care notificarea prin e-mail, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În prezent, zilnic, se depun, în medie, 6.700 de cereri pentru eliberarea paşaportului, atât la serviciile publice comunitare, cât şi la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate. Încă de la începutul anului curent, timpul mediu de eliberare a paşapoartelor a fost de 3-5 zile.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole