Web Analytics

DIICOT despre ordonanţa adoptată de Guvern: „Semnalăm riscuri…”

de | 1.02.2017 19:32 | Actualitate

diicotPotrivit unui comunicat al DIICOT, luând act de OUG emisă în cursul nopţii de marţi, procurorul-şef Daniel Horodniceanu a dispus miercuri, 1 februarie, convocarea Colegiului de conducere şi a procurorilor-şefi de secţie pentru a analiza impactul modificărilor Codului penal şi Codului de procedură penală în dosarele înregistrate la DIICOT. A fost vizat impactul atât în dosarele aflate în cursul urmăririi penale, cât şi în cele aflate pe rolul instanţelor de judecată. De asemenea, se vor avea în vedere şi dosarele în care va interveni termenul de prescripţie ca urmare a modificărilor aduse prin OUG.

Conform comunicatului DIICOT ”procurorii s-au arătat contrariaţi de evidenta neconcordanţă a OUG cu actele care reflectă liniile directoare ale politicilor penale ale statului român din ultimii 12 ani în materia combaterii formelor de criminalitate gravă cum sunt corupţia, criminalitatea organizată, traficul de droguri, traficul de persoane, alte forme de criminalitate gravă”.

De asemenea au fost exprimate îngrijorari: „În baza prerogativelor legale ale DIICOT, a experienţei profesionale şi a analizei rezultatelor activităţii direcţiei, suntem în măsură să semnalăm riscul unor condiţii favorizante pentru fenomenele infracţionale aflate în competenţa DIICOT, riscuri induse prin modificările adoptate prin Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală”, se mai arată în comunicat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii