Web Analytics

O fetiță diagnosticată încă din uterul mamei cu o malformaţie gravă are nevoie de ajutor

de | 17.09.2019 12:09 | Actualitate

Anya Ungureanu (doi ani și două luni) are mai multe operații decât ani de viață, dar ea zambește la fel de frumoas ca orice copil. Părinţii ei s-au călit şi se hrănesc cu momente frumoase petrecute cu ea. De exemplu, în vacanţa de Crăciun Anya a început să meargă, în ciuda bolilor de inimă pe care le are dînainte să se nască. Din păcate, situaţia ei s-ar putea înrăutăți.

A fost diagnosticată încă din uterul mamei cu o malformaţie cardiacă gravă – atrezia pulmonară (valva care ia sânge din inimă până la plămâni nu a fost dezvoltată în mod normal), iar ventriculul drept a fost hiperatrofiat. De atunci, ea a trecut prin cinci operaţii diferite.

„La recomandarea doctorilor, fetiţa s-a născut în Germania, ca să poată face operaţia cât mai curând posibil. Când avea o săptămână, în iunie 2017, Anya a suferit o primă intervenție în care un balon a fost introdus în artera pulmonară pentru a lărgi zona de valve. Înainte să se transforme în vârstă de o lună, a suferit prima operaţie pe inimă , în care fluxul de sânge a fost îndreptat către plămâni. În acel moment, problemele nu s-au terminat, dar s-au înmulţit. Fetiţa a suferit de o boală gastro-intestinală gravă şi doctorii au decis să o transfere la o altă clinică din Germania, unde alte două operaţii şi-au dat înapoi funcţiile normale. În Martie 2018, Anya s-a întors în Germania, bazându-se pe formularu E112, pentru următoarea operație de inimă: dublu cu două cave pulmonare – – glenn, care conectează vena cavă superioară la artera pulmonară dreaptă”, scrie Asociația „Salvează o inimă”.

Dn păcate, acesta a fost un tratament temporar, pentru a îmbunătăţi fluxul de sânge către plămâni. Recent, părinţii ei au găsit o soluţie la cea mai bună clinică din lume pentru cardiologie congenitală, spitalul de copii din Boston (SUA). Au aflat că ar fi posibilă o corecţie a ventriculului drept, ceea ce ar pune capăt celei mai mari probleme a copilei, însă această intervenţie ar trebui să se facă cât mai curând posibil, altfel starea de sănătate a micuței s-ar putea înrăutăţi, iar inimioara ei s-ar opri să mai bată.

„Părinţii ei au scris celei mai bune clinici din lume pentru cardiologie congenitală, spitalul de copii din Boston (SUA). Răspunsul lor a fost acela că pot corecta complet ventriculul drept, o opţiune chirurgicală pentru anomalii cardiace congenitale caracterizate prin hipoplazie ventriculară dreaptă şi / sau displazie. Ceea ce, pentru Anya, ar însemna sfârşitul celei mai mari probleme. Dar preţul pentru viaţa normală este de 146.900 de dolari. Aceste costuri acoperă strict investigaţiile înainte de operaţie şi operaţii reale, dar părinţii nu deţin această sumă.
Acum, Anya este în România şi încearcă să trăiască o viaţă normală, ea este într-o dispoziţie bună şi se joacă cu fratele ei. În fiecare moment, părinţii speră că ea va începe în curând o viaţă normală fără ameninţarea că inima ei va înceta să bată”, mai scrie Asociația Salvează o Inimă.
Orice donaţie va reprezenta un ajutor enorm pentru speranţa lor şi pentru salvarea fetiţei.

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați numele de familie (Ungureanu) al copilului pentru care faceți donatia!

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 250 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 60.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 3500.000 de Euro şi din campanii de SMS, de peste 1000.000 de Euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii