Web Analytics

DGASPC Argeș: Proiecte pentru dezvoltarea de noi servicii sociale în Rucăr, Costești și Câmpulung

de | 1.12.2020 11:52 | Actualitate, Politica si Administratie

DGASPC Argeș urmărește dezvoltarea unor centre de zi și a unor case de tip familial pentru copiii instituționalizați din Rucăr, Costești și Câmpulung, după închiderea centrelor rezidențiale clasice de aici. Astfel, miercuri, 25 noiembrie, în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în calitate de beneficiar, a susținut o conferinţă de lansare a celor trei proiecte:

Proiectul Complex de Servicii Sociale, Comuna Rucăr, Județul Argeș”, cod SMIS 130513. Valoarea totală a acestui proiect este de 5.341.994,63 lei. Proiectul propune construirea și dotarea a două case de tip familial în comuna Rucăr, cu o capacitate de 12 locuri/casă, pentru 24 de copii instituționalizați în prezent în cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr. „Casele de tip familial vor fi integrate în comunitate și vor asigura un mediu cât mai apropiat de cel familial, cu un climat socio-afectiv, adecvat formării personalității copiilor/ tinerilor”. Dar și construirea unui centru de zi pentru copii, cu o capacitate de 50 de locuri. „Centrul de zi va furniza servicii suport, atât pentru beneficiarii celor două case de tip familial, cât și pentru copiii din comunitate, aflați în situații de risc de separare de familie”.

Proiectul Complex de Servicii Sociale, Orașul Costești, Județul Argeș”, cod SMIS 130512. Proiectul propune construirea și dotarea a două case de tip familial în Orașul Costești, cu o capacitate de 12 locuri/casă, pentru 24 de copii instituționalizați în prezent în cadrul Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, dar și înființarea, prin construire, a unui centru de zi pentru copii, în orașul Costești, cu o capacitate de 50 de locuri. Valoarea totală a proiectului este de 6.657.300,01 lei.

Citește și DGASPC Argeș caută asistenți maternali

Proiectul Complex de Servicii Sociale, Municipiul Câmpulung, Județul Argeș”, cod SMIS 130511. Valoarea totală a proiectului: 5.253.693,08 lei. Acest proiect propune înființarea unor case de tip familial pentru 24 de copii instituționalizați și înființarea unui centru de zi și de recuperare pentru copii, cu 50 de locuri.

În cadrul conferinței au fost prezentate relevanța proiectului, obiectivele, activitățile, rezultatele previzionate, precum și beneficiile pentru grupul țintă. De asemenea, pe lângă datele tehnice prezentate pentru fiecare proiect în parte, de către Adela Gogoașe, directorul general adjunct al D.G.A.SP.C. Argeș, invitații au putut afla de la reprezentanții celor trei centre despre specificul activității cu copiii instituționalizați, dar și despre beneficiile închiderii centrelor rezidențiale clasice și dezvoltarea noilor servicii sociale, respectiv, Case de Tip Familial și Centre de Zi.

Citește și Două proiecte ale DGASPC Argeş – aviz pozitiv pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020

Prin aceste proiecte se urmărește dezvoltarea de Case de Tip Familial pentru copii, beneficiari de măsură de protecție în centrele de plasament din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr, Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung și Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, după închiderea acestora. De asemenea, se urmărește și dezvoltarea unor Centre de Zi, în Comuna Rucăr, Orașul Costești și Municipiul Câmpulung.

Cele trei proiecte sunt cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Prioritatea de investiții 8.1- Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Obiectiv specific 8.3-Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: copii”, transmit reprezentanții compartimentului de Comunicare, Registratură și Relații cu Publicul al DGASPC Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii